Végleg elveszítette ártatlanságát a Kutyapárt? Élesbe fordul az újabb ellenzéki taktika

2024. március 11. 10:15

Kovács Gergőék támogatásával egy lapunk által korábban vázolt Soros-forgatókönyv kezd élesbe fordulni.

2024. március 11. 10:15
Kacsoh Dániel
Kacsoh Dániel

nyitókép: Facebook

*

Egész váratlan és érdemi változás állt be a hétvégén a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnál: miután Kovács Gergő társelnök szerint a párt úgy döntött, lépjen vissza a XII. kerületi önkormányzatban való indulástól,

Döme Zsuzsannával együtt lemondott a társelnöki posztról.

Ezt is ajánljuk a témában

Rövid posztjában így írt: „Lett volna egy tök jó lehetőség rá, hogy én polgármester legyek, és kutyapártos legyen a testületben a fele képviselő, ez részben előválasztáson dőlt volna el, ami szerintem simán nyerhető lett volna. Sajnos ezt a kutyapárt többsége nem támogatta.”

A Kutyapártot 2006-ban alapították, 2014-ben jegyezték be pártként, Kovács Gergely azóta volt a kifejezetten viccpártként tevékenykedő formáció elnöke. Az elmúlt időszakban a párt előrébb lépett a közvéleménykutatásokban, aligha függetlenül az ellenzékkel szembeni társadalmi elégedetlenségtől. Ezzel párhuzamosan elkezdtek komolyodni: míg korábban szinte csak tréfálkozó interjúkat adtak, Kovács Gergő és társai egyre „normálisabb” hangvételt ütöttek meg.

Egyre nagyobb a nyomás

Ugyanakkor a hagyományos ellenzéki pártoktól továbbra is távolságot tartottak, a leköszönő társelnök például Karácsony Gergelybe is beleállt.

Ezt is ajánljuk a témában

Aztán kiderült, az EP-választásra olyan listát állítanak, melynek élén a Soros-világhoz kötődő, korántsem „vicces” aspiránsok állnak, ezzel párhuzamosan pedig egyre nagyobb lett a nyomás rajtuk, működjenek együtt a balliberális formációkkal. Az önállóság bizonyításának kiemelt terepe volt a Hegyvidék, ahol Kovács az elmúlt években igen aktív volt, alappal próbálkozhatott a polgármesteri székért való indulással.

Csakhogy a többi ellenzéki párt nem állt be mögé, igaz az MKKP is kifarolt a Belvárosban Juhász Péter mögül, amint megérkezett a Momentum támogatása. A jelek szerint a különutasságnak és a viccelődésnek vége: a Kutyapártnak is be kell állnia a sorba.

Érkezik a varsói gyors Budapestre?

Ennek mikéntjéről épp a minap közöltünk részletes elemzést, s a jelek szerint a folyamatok még annál is hamarabb elkezdenek ennek megfelelően alakulni, mint magunk gondoltuk volna.

Ezt is ajánljuk a témában

A lengyel alakulásokat kvázi példaként alapul véve megírtuk: habár Gyurcsány Ferenc a legelutasítottabb politikus, pártját a kormánnyal szemben álló oldal vezető erejeként tartják számon, és a parlamenti ellenzéki pártok többsége függ tőle. A DK holdudvara túlnyúlik a szervezet határain, az MSZP–SZDSZ-koalíciós együttműködéstől eredeztethető, erre utalnak a momentumos, párbeszédes kötődések, kapcsolati rendszerek.

Akik ebből nem kérnek, azoknak kínál alternatívát az MKKP.

Ezt támasztja alá a Nézőpont Intézet kutatása: a baloldali szavazók és az MKKP szimpatizánsai egyaránt 90 százalékos arányban elégedetlenek Orbán Viktorral, ám

a párt hívei 72 százalékos arányban mondanak nemet Gyurcsányra is, a többi baloldali erő szimpatizánsai viszont csak 49 százalékban.

Hamarosan itt a főpróba

A főpróba itthon a közelgő önkormányzati választás lehet. Hiába méri a legtöbb kutatás 5 és 10 százalék közé az MKKP-t, ők nem indítanak mindenhol polgármesterjelöltet, pláne nem a billegő körzetekben. Budapesten sem állítanak főpolgármester-jelöltet, s mint kiderült, már a XII. kerületben sem.

Ez a legújabb lépés is igazolni látszik korábbi értesülésünket:

a mostani visszafogottság hátterében a Soros-kapcsolat állhat,

úgy tudjuk, az úgynevezett „tagság” helyett valójában a filantróp milliárdoshoz köthető háttéremberek sugallatára nem engedik elindulni az MKKP-t billegő körzetekben vagy olyan helyeken, ahol valamilyen esélyt látnak baloldali fordításra. Így a Hegyvidéken sem.

Erősödő külső befolyás a Kutyapártnál

A pártot a legtöbb felületen megjelenítő páros távozása jelzi: nem mindenki örül annak, hogy a kutyások elveszítik az „ártatlanságukat”, s betagozódnak a taktikázó ellenzéki világba. Ráadásul ezzel mintha a külső befolyás is erősödne rajtuk.

Ezt is ajánljuk a témában

További adalék, hogy a kegyelmi ügy nyomán aktivizálódó influenszer által gyűjtött, a hagyományos ellenzékkel és a kormánnyal egyaránt elégedetlenek táborát is könnyebben tudná becsatornázni a politikán kívüli párt imázsát hordozó MKKP, mint például az ebben a műfajban már leszerepelt Momentum. Vagyis így lehetne szavazatokra váltani ezt a hangulatot.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Hősök téri tüntetést szervező influenszerek között többen vannak olyanok, akik így vagy úgy, de részt vettek a 2022-es ellenzéki kampányban, például a Márki-Zay Pétert vendégül látó Nagy Ádám vagy a Dobrev Klárával és Gyurcsány Ferenccel is beszélgető Osváth Zsolt.

 

Összesen 199 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:23
🍓 ️ ­A­ ­d­­­ö­­g­­­ö­­­s­­­ ­l­á­­n­­y­o­­k­­ ­­­v­­­á­r­­n­a­­­k­ ­­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
kobi40
2024. március 14. 08:24
moricka13-3 2024. március 12. 04:07 A "MAI KOCSMÁBAN" -RÓL jut eszembe Kertész Imre. Amikor már a végét járta, és hazatért a TB-vel kezeltetni magát (valami alapítványba tetették vele az ő nevére kijárt Nobel-díj összegét Konrádék), akkor már ő nyilatkozott, és nem Konrádék írták meg helyette az interjúit, akkor idézte JÓZSEF ATTILA - ARS POETICA c. költeményéből: "Én túllépek e mai kocsmán, az értelemig és tovább! Szabad ésszel nem adom ocsmány módon a szolga ostobát." A műveletlen, idióta firkászok meg mind neki tulajdonították az idézetet. Na, ennyit a médiamunkásokról jobbról és balról is.
kobi40
2024. március 14. 08:19
Hiába! Az erősebb DK aszik.
Mich99
2024. március 12. 15:46
A Moslék = a koordinált ellenzék...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!