Hasznos klasszikus

2024. április 10. 22:40

Az önjelölt hősök manapság a modernség kitenyésztett individuumai: a narcizmus őrültjei.

2024. április 10. 22:40
Lánczi András
Lánczi András

Kezdjük néhány idézettel. Vajon nem azért akarnak demokráciát az emberek, mert „telhetetlenül áhítoznak a célul kitűzött jóra: hogy minél gazdagabbak legyenek”? „A gazdagságnak hódolni, s ugyanakkor a józan önmérsékletet kellő mértékben gyakorolni lehetetlen”; „itt a polgárok mind szabadok, s az állam csak úgy duzzad a szabadságtól és a szabad beszédtől, s mindenkinek megvan a joga arra, hogy azt tegyen, amit akar”; „olyan ember, akit halálra vagy számkivetésre ítéltek, ebben az államban minden további nélkül a helyén marad, sőt a nyilvánosság előtt szerepel? S aztán, mintha senki nem figyelne rá, és senki sem látná, úgy járkál fel-alá, mint egy hős”; „a demokrácia […] vezető nélküli és tarkabarka államforma, amely egyenlőknek és egyenlőtleneknek egyaránt egyenlőséget biztosít”.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-77
2024. április 30. 18:52
🍓 ️ ­A­­ ­d­­ö­g­­­ö­s­­ ­l­­­á­­­n­y­o­k­­­ ­v­á­­­r­­n­a­­k­­ ­­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. április 11. 07:16
Lánczi bácsi nosztalgiával gondol a régi szép állampárti múltjára. De hiszen most is abban él.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!