Ittasan puskát szegezett az elhaladó járművekre egy férfi, őrizetbe vették

2024. április 10. 13:59

A kiérkező rendőrre is fegyvert fogott.

2024. április 10. 13:59

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Őrizetbe vettek egy Pest vármegyei férfit, aki hétfőn távcsöves puskát tartott a 10-es főúton elhaladó járművekre, majd ellenállt a kiérkező rendőrök felszólításnak és a fegyverét az egyik rendőrre irányította – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán az MTI-vel.

Azt írták, a helyszínre érkezett két rendőr autójóval mintegy 5 méterre állt meg a férfitól. Életük kockáztatásával felhívták magukra a férfi figyelmét, felszólították arra, hogy a veszélyeztető magatartásával hagyjon fel és dobja el a fegyvert.

Az elkövető ennek nem tett eleget és a fegyvert az egyik rendőrre irányította

 úgy, hogy közben a távcsőbe nézett, majd azzal követte a járőr mozgását.

A hivatalos személy erre kitérő mozdulatot tett, majd váratlanul megközelítette a férfit, megragadta a fegyver csövét, azt felfelé tolta és járőrtársa közreműködésével az elkövetőt megbilincselte – ismertette a főügyészség.

Engedély nélkül tartott fegyvereket

A megalapozott gyanú szerint az ötvenes évei elején járó ittas férfi egy engedély nélkül tartott, 

lőfegyvernek minősülő kispuskával legalább 10 percen keresztül veszélyeztette a gépkocsival közlekedőket,

 valamint a rendőrök életét és testi épségét.

A közleményben kitértek arra is, hogy az igazságügyi fegyverszakértő elsődleges megállapításai szerint a fegyverben elhelyezett három töltény lőszernek minősül, amelyek megszerzéséhez szintén engedélyre van szükség. 

A puska üzemképes, a lövedék, használat esetén élet kioltására alkalmas lett volna.

A nyomozó ügyészség a fegyvert lefoglalta, a férfit őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki fegyveresen elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt, majd indítványozta letartóztatását. A személyi szabadságot érintő kényszerintézkedés tárgyában a bíróság szerdán dönt – olvasható a közleményben.

(MTI)

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:47
🍓 ️ ­A­­ ­d­­­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­l­á­­­n­y­­­o­­k­­­ ­­­v­­á­­­r­n­­­a­­k­­­ ­r­­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
tetx
2024. április 11. 15:19
Én nem értem miért jó a kormányzatnak és a rendőrségnek, hogy embernek nehezen nevezhető szarháziak értelmetlenül rendőröket sebesítenek és ölnek meg. Fegyvere vagy fegyvernek látszó tárgy van nála? - fegyvert elő, felszólítani. Nem engedelmeskedik? - lelőni. Nyilván lehet finomítani a procedúrán, de minek szarakodni olyannal, akiről nem tudni mikor loccsantja ki valaki agyát a fegyverével?
Welszibard
2024. április 10. 19:21
A rend őre túl jóhiszemű. A törvénysértő ismételt felszólításra sem dobja el a fegyvert és nem emeli fel a kezét. Ez az a kényes helyzet, amikor a rend őre (vagy fedező társa) 100%-os joggal használhatja a fegyverét. Mivel a törvénysértő a rend őrére célzott, a fedező lövést a homlokra kell eszközölni. Itt viccelődésnek semmi helye sincs. Nem elég a rendőrségnek, hogy a túl megengedő felszólitások miatt már több haláleset is történt? Remélem a bíróság alaposan kijózanítja a közfeladatot ellátó személyre éles fegyverrel célozgatót.
atti64
2024. április 10. 18:29
IDIOTA ÁLLAT!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!