Orbán Viktor: Brüsszelben ma háborúpárti többség van

2024. április 21. 16:21

A magyar miniszterelnök szerint Brüsszel a tűzzel játszik.

2024. április 21. 16:21
null

Nyitókép: Nicolas Economou/NurPhoto via Getty Images

Hivatalos Facebook-oldalán jelentkezett vasárnap egy rövid üzenettel Orbán Viktor, amelyben azt írja, hogy „mindenki részéről” háborús készülődést lát. Állítja: „az európai vezetők már belesodródtak a háborúba, a háborút a saját háborújuknak tekintik, és a saját háborújukként is vívják”. Megfigyelését Orbán szerint az támasztja alá, hogy „először csak sisakküldésről volt szó. Aztán szankciók, de az energiahordozókra persze nem! Aztán mégis, azokra is. Aztán jött a fegyverküldés. Először lőfegyverek, aztán harckocsik, aztán repülők”.

Aztán pénzügyi segélyek. Újabb és újabb tízmilliárdok. Most valahol 100 milliárdnál járunk. Euróban. Pénz, paripa, fegyver, de a helyzet nem javul, sőt egyre rosszabb”. 

Értékelése szerint „Brüsszel a tűzzel játszik. Amit csinál, az maga az istenkísértés”. Bejegyzését azzal zárta: „meggyőződésem, hogy ebből a háborúból ki kell maradnunk. Ez nem a mi háborúnk. Nem akarunk háborút, és nem akarjuk, hogy Magyarország újra nagyhatalmak játékszerévé váljon. Ezért ki kell tartanunk a béke mellett”.

 

 

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
o1gpedofil-2
2024. április 22. 14:26
Kremli propaganda a lopos ciganytol!
Lajoss
2024. április 22. 10:43
Annyira hiteles a Putyin sliccéből kikandikáló békeharcos…🤭
Aerion
2024. április 21. 18:11
Persze, álarcban, kalapácsokkal, csoportosan, egyszál áldozat ellen elkövetett terrorista cselekmények nem okoznak demokráciaproblémákat. Az ilyen vérbeli demokratáknak az ajrópai parlamentben a helyük.
Aerion
2024. április 21. 18:09
Igen, olyan háborúpárti többség, ami 3 éve még szélsőséges militaristának nevezte a cserkészeket, akik az erdőben tábortűz körül egymás kezét fogva keresztény dalokat énekelgettek. De most kiirtanának 8 milliárd embert - az 'emberiség érdekében'.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!