Magyarország Izrael mellett szavazott az ENSZ-ben

2024. május 10. 20:39

Az ENSZ Közgyűlés határozatban szólította fel a Biztonsági Tanácsot a palesztin államiság elutasításáról szóló döntés felülvizsgálatára.

2024. május 10. 20:39

Nyitókép: Charly TRIBALLEAU / AFP

Az ENSZ Közgyűlés határozatban szólította fel a Biztonsági Tanácsot pénteken, hogy vizsgálja felül korábbi elutasító döntését a palesztin állam elismeréséről, és tegye lehetővé, hogy Palesztina az ENSZ 194. tagállama legyen. A nagy többséggel elfogadott dokumentum a palesztinok számára új jogokról és kiváltságokról is rendelkezik.

Az Egyesült Államok előzőleg közölte, hogy nemmel szavaz az arab államok és palesztin hatóság támogatásával voksolásra bocsátott tervezetről. A határozatot 143:9 arányban fogadták el, 25 ország tartózkodott. Magyarország, Izrael, Csehország sem támogatta a határozatot.

Spanyolország, Írország, Málta és Szlovénia tegnap az ENSZ-től függetlenül is jelezte, hogy készek elismerni önálló államként Palesztinát.

(MTI)

 

 

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:46
🍓 ️ ­I­g­­­a­z­­i n­i­­m­f­o­m­á­­n­­i­á­k­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Nasi12
2024. május 13. 00:17
Azt kellene kitalálni hogyan nyert demokratikus választáson ott a hamasz. Miért nem mert a Palesztin hatóság választásokat kiírni félve, hogy azt is a hamasz nyeri. Ha nyert miért kényszerült alagutba? Jómagam szivesebben megyek busszal mint metróval.
Nasi12
2024. május 13. 00:12
Eszerint nem a bolsevikok mellé álltunk.
auditorium
2024. május 11. 08:22
A kommenteket olvasva sokan nem ismerik a probléma gyökerét: a palesztin nép rohamos szaporodása kis helyen , nyugati segéllyel és a föld alatti alagutakban elrejtett Hamas és a Hezbollah terrorszervezetekkel , melyek rakétákat lőnek vagy kövekkel támadnak. Izraelben a nép állandó felkészültségben és rettegésben él. Hiába a békeszerződések, nem tartják be. A főprobléma, hova menjen 1,5 millió ember ? A testvérállamok nem fogadják be őket. A menekülő lakosság és a holtak látványa elrettentő, de ellenségekkel körülvett országban is nehéz az élet, ahol terrorszervezetek támadják őket. A magy. KÜLÜGY figyelembe veszi a hazai jelentős neológ, ortodox és ateista zsidólakosságot, akiknek rokonaik, ismerőseik élnek Izraelben. Az októberben elrabolt túszok között is van magyar áldozat. Az ENSZ-ben az érintett országok szavaztak Izrael mellett. NB-Francia.o és Italia tartózkodott a szavazástól, az ok a magas muszlim bevándorlók számával magyarázható.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!