Nem engedték be a CPAC-re a Magyarországot sértegető CNN-riportert (VIDEÓ)

2024. május 03. 11:46

„CPAC is a no woke zone”, azaz nem látják szívesen a woke-ideológia híveit.

2024. május 03. 11:46

Nyitókép: Képernyőfotó

A CNN tudósítója Budapesten járt a CPAC Hungary alkalmából, hogy megtekintse a konzervatív összejövetelt és Magyarország „tekintélyelvű miniszterelnökét”, aki Trump második ciklusának „mintaképe” is lehet a jövőben. 

A tudósító nem szerénykedett a mainstream médiában rendszeresen előforduló vádakkal illetni Orbán Viktort: visszavágja az LMBTQ-jogokat, centralizálja a hatalmat, autoriter módon viselkedik. A riport elején elcsodálkozott azon is, hogy egy ilyen exkluzív politikai rendezvényre nem engednek be akárkit, és ezt kerítéssel is megerősítik. Az újságíró ugyan jelezte részvételi szándékát a szervezőknek, de válaszukban visszautasították:

„CPAC is a no woke zone”, azaz nem látják szívesen a woke-ideológia híveit.

Ennek ellenére a kamerásával igyekeztek minél több jelenetet rögzíteni, ám a rendezvényen dolgozó őrök arrébb tessékelték őket. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert azonban sikerült leültetnie egy interjúra. Arra a provokatív kérdésre, hogy Magyarország mégis miért demokrácia a miniszter kijelentette, hogy nagyon idegesíti, hogy igazából ma már nincs egységes meghatározása annak, hogy mit jelent a demokrácia. A Fidesz és Trump megközelítése nagyon közel áll egymáshoz, ezért is szövetségesei egymásnak – fejtette ki Szijjártó.

Gladden Pappint, a Magyar Külügyi Intézet elnökét is sikerült megszólaltatni, aki elmondta, hogy Trump 2017-es hivatalba lépésekor felismerte, hogy szüksége van egy erős csapatra, amely teljes mértékben mellette áll és képes az ő üzenetét képviselni, érvényre juttatni. 

„Orbánnak ez sikerült. Trump ezt a mentalitást igyekszik behozni a 2024-es kampányába” 

– fogalmazott Gladden Pappin. 

A riportot itt tekinthetik meg:

 

 

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. május 08. 21:55
A szólásszabadság jegyében…🤮🤮🤮
Kormánypárti2
2024. május 04. 08:32
Vendégségbe mennék hozzád a kurva anyádat!
evpus
2024. május 04. 05:48
Nagyon helyes.
cicologus
2024. május 03. 23:30
ilyen fejjel nem is lehet belépni komoly helyre
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!