23 millió lengyel ül tort Budapest utcáin

2012. március 20. 13:55

Tompos Ádám
Embargó
Pont az úgynevezett európaiság egyik sikertörténetének és alapjának számító 1848-as forradalom évfordulóján álltak neki ballib térfélen importtüntetőkről cikkezni.

„De nem, ez még kevés. 15-én még a szép magyar tüntetési hagyományt, a számháborút turbózta fel a Nol egy kis lengyelezéssel. »Ünnepi játék: keressen magyar zászlót a Múzeumkertben!« című írásuk apropóját az adta, hogy az MTI tudósítója valóban barokkos túlzással úgy fogalmazott: zsúfolásig megtelt a Múzeumkert, a távirati iroda fotóján viszont látszik, hogy van azért még ott hely. Fel is nagyították a képet, hogy ezt bebizonyítsák, ez persze remek alkalom volt az újabb képaláírásokra, így például be lehetett biggyeszteni, hogy »a lengyel zászlóval felvonulókat 2-300-ra teszi az MTI, a litvánok harmincan lehetnek a távirati iroda szerint. Hányan volnának a magyarok?« Be is indult a kommentcunami, hogy hát ezekre a fideszesekre már csak a lengyelek kíváncsiak. És erre elég egy kép meg két szó. Ügyes.

A két nappal későbbi,
szerkes tüske viszont helyrebillenti az előfizetők és a dobtáras kemény mag lengyelezéssel kizökkentett lelki egyensúlyát. A publi utolsó két mondata ugyanis oda csap, ahova köll, az európai testvériséget veszélyeztető szelektív nacionalizmus fészkének közvetlen közepébe. Mert hát ugye mégiscsak az a lényeg, hogy testvér lészen minden ember, ha nemzetközivé lesz a világ. De azért biztos, ami biztos, én most szólok, mert az ötletért majd behajtom a jogdíjat: jön itt még majd 23 millió lengyel, hogy tort üljön Budapest utcáin.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha a szegfűsök bármely összejövetelére csak huszan is jöttek volna külföldről, már hozsannázna az egész ballib sajtó: Európa megvédi a magyar demokráciát! Hát így. Szép kis kettős mérce, mint mindig.

Talán ők is olvasnakj újságot - még ha csak ballibet is - van internet, láthatták az eu-ülésszakon OV felszólalását, sztb. Aki akar, ma már tud tájékozódni. Üdv

Tort ültek az utcákon?

Ekkora baromságot.
Mire képes a zsigeri gyűlölet. "Elképesztő", ahogy mondani szokták volt az ATV-ben.

Ez a firkálgató analfabéta ott sem volt, vagy nem ott volt.
:-))))))))

Szélsőjobbos lengyel nyugdíjas?

20-40 évesen?
Ezek szoci belügyesek voltak?

A s...ét verte volna örömében a földhöz Mesterházi, ha ezek a 20-40 éves nyugdíjas "szélsőjobbos" lengyelek Esztergomban "lézengtek" volna.

Savnya a szőlő etársak!!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában