Élelmiszert gyűjtöttek a rászorulóknak

2012. április 3. 15:10
A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett idei nagyböjti élelmiszer-gyűjtési akció során rekordmennyiségű adomány gyűlt össze hazánk templomaiban.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja április 3-án, délelőtt 10 órától osztotta az élelmiszer-adományokat a rászoruló családoknak.

Az egyházmegyék plébániái az egyhetes akció során összesen több mint 130 tonna élelmiszert gyűjtöttek össze a rászorulók számára. Az adományokat a plébániák karitászcsoportjai osztották szét a családok közt. A fennmaradó adományokat, amelyeket a plébániák nem tudtak felhasználni, az egyházmegyei karitászközpontokba szállították, és ott központilag osztották szét további nehéz sorban lévő családoknak.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász központja így további 250 családnak tudott húsvéti élelmiszercsomagot összeállítani. A csomagok tartalma: liszt, olaj, rizs, cukor, tészta, konzervek, tea, készétel konzervek és édesség.

Az adományokat Mádl Dalma asszony, a Karitász jószolgálati nagykövete, Écsy Gábor, a szervezet országos igazgatója és a főegyházmegyei karitász munkatársai osztották szét a családoknak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés