Az ember akiben testvére van

2012. május 30. 9:52

Soós Szilárd
Reposzt.hu
A magyar emberekért mi vagyunk felelősek. A példaképekért, hogy felmutassuk. A gonoszakért, hogy eltemessük.

...megjelent egy 15–20 tagú, szerb fiúkból álló csoport. Odamentek a magyar fiatalokhoz, és annyit mondtak: jobb lesz, ha elmennek, ha nem akarják, hogy baj legyen, hogy megverjék őket. Azonnal el is indultak, de a szerbek üldözőbe vették őket, és két fiút sikerült elkapniuk. ...rendszeresen »járőröző« fiatalok csoportjáról van szó, akik »vadásznak« a magyarul beszélő fiatalokra, és ha kellő fölényben vannak, megtámadják őket." (...)

A környező népek magyarellenes cselekvéseit véghezvivők igaz szerb, román, szlovák hősöknek neveztetnek. Persze nem feltétlenül a magyarellenességük miatt, hanem a népükért tett cselekedeteik miatt, amelynek éppen elszenvedői voltunk.

Ott vannak a későbbi jugoszláviai háborúk »hősei«. Horvát Gotovina, aki vezette a Vihar hadműveletet. Ma hős Zágrábban, de háborús bűnös Hágában. Szerb Ratko Mladic, aki hős otthon, de szintén háborús bűnös Hágában. Sebrenica teljes férfilakosságának kiirtását (8000 ember) szervezte és végezte. Radovan Karadzsics, aki író volt, majd ő is részt vett a háborús bűnökben. Az albánoknak, bosnyákoknak is megvannak a maguk hősei, akik azonban Európában bűnösnek számítanak, míg népüknek hősök.

A Heti Hetes című műsorban valaha Verebes István azt tudta mondani, a mindenkori kormányt cikizik. Mikor baloldali kormány lett, kilépett a műsorból. Kern András, mikor már elkerülhetetlen volt a felálló szocialista kormány valamilyen rossz döntésére való reagálás, azt tudta mondani, rossz rossz, de a miénk. A mi kutyánk kölke.

Miért is írom le ezeket? Mert miközben megy a vita ki bűnös, ki ártatlan, kit lehet eltemetni, kit nem, aközben több értékrend fut párhuzamosan egymás mellett. Lesz egy népi legendává váló, van egy hivatalos európai, meg ki tudja miféle. (...)

A magyar emberekért mi vagyunk felelősek. A példaképekért, hogy felmutassuk. A gonoszakért, hogy eltemessük. A felemásakért, hogy rámutassunk hibáikra, de felmutassuk belőlük a vállalhatót. Mert ezzel tanulunk, és tanítjuk a következő nemzedéket. Azt nem tehetjük meg, hogy átnézünk rajtuk, mintha nem lettek volna. Éreznünk kell utólag is a rezdüléseiket, amellyel hozzánk szólnak; amiben vétkeztem bocsáss meg, ami jó volt tartsd meg. Hibámat ne kövesd el, csöndesen imádkozz népünkért.

A kérdés a sok közhely után azonban az, ki és mi a mérce? Mi alapján mondhatjuk ki, mi a vállalható és mi az aminek nem örülünk? (...)

Bár tudom ez egy másik sík, amiről most szó lesz, de éppen ez a lényeg. A mi adott értékrendi vitánkban nincs megoldás. A mi dimenziónkban csak vita lesz ismét, és az erősebb érdekérvényesítőképességű embernek az értékrendje lesz az érték, ami alapján fognak megítélni mindent. Adott esetben teljesen kifordulva minden emberiből. A másik sík. Pál apostol és Biblia tanúsága szerint: Krisztussal együtt keresztre vagyok feszítve: többé tehát nem én élek, hanem Krisztus él bennem; azt az életet pedig, amit most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, aki szeretett engem, és önmagát adta értem. Gal. 2.20

Ezt nem rágom senki szájába, de amikor már túl vagyunk minden megoldási kísérleten, amely kudarccal végződött, ez vár Bennünket. Megvár. Csak megéljük.

sten magyarja vagyok, aki várom az időt, amikor Isten más népeivel ezt közösen akár a magunk nyelvén is mondva, de a Szentlélek nyelvén megértve fogjuk vallani.

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A magyart, aki senkit sem ölt meg, holtában, hamvában is üldözik, akik negyvenezer délvidéki masgyart kiirtottak, máig a homályban lapulnak - felhívás ez arra, velünk mindent meg lehet tenni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés