Újragondolja erdélyi projektjeit az E-Star

2012. június 4. 12:59
Az alternatív energetikai fejlesztésekkel foglalkozó magyar E-Star felülvizsgálta romániai beruházásait. Ennek eredményeképp a társaság megszünteti, illetve megszüntetheti zilahi és marosvásárhelyi tevékenységeit, Gyergyószentmiklóson viszont további fejlesztésekre kerülhet sor.

Az E-Star Alternatív Energiaszolgáltató Nyrt. felülvizsgálja romániai beruházásait - írja a Narancs Juice. A szomszédos országban távfűtési rendszerek üzemeltetésével foglalkozó magyar energetikai vállalat döntött a gyergyószentmiklósi fejlesztések folytatásáról, ugyanakkor megszüntetheti zilahi és marosvásárhelyi tevékenységeit is. 

A cég Budapesti Értéktőzsde honlapján olvasható hétfői közleménye szerint a zilahi beruházások megszüntetését az indokolja, hogy a helyi önkormányzat együttműködő készségének híján nincs lehetőség a projekt gazdaságossá tételére. Az említett közlemény szerint Marosvásárhelyen az önkormányzat nem tett eleget koncessziós kötelességeinek, ezért az E-Star Mures Energy S.A felmondhatja a szerződést.

 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés