Nufolk: világzene Budapesten

2012. június 18. 10:07

Etno-rock, csángó bugi, moldvai drum'n'bass, folk'n'roll, elektro-etno, kárpát-medencei és balkáni dallamok; mindez II. Nufolk Fesztiválon, amelyen négy napon át összesen tizenkét koncert lesz.

A hazai világzenei színtér legfontosabb szereplői adnak koncertet a II. Nufolk Fesztiválon június 27. és 30. között az óbudai Kobuci Kertben. Budapest elsőszámú folkfesztiválján fellép a Besh o droM, a Napra, a Kerekes Band, valamint Ferenczi György és a Rackajam is. Etno-rock, csángó bugi, moldvai drum'n'bass, folk'n'roll, elektro-etno, kárpát-medencei és balkáni dallamok; ezt kínálja az óbudai Zichy-kastély udvarán működő Kobuci Kert a II. Nufolk Fesztiválon, amelyen négy napon át összesen tizenkét koncert lesz – közölték a szervezők.

A fellépők között lesz a külföldön is népszerű Besh o droM, a népzenét elektronikával vegyítő Balkan Fanatik, az etno-rock színvonalas képviselője, a Both Miklós által vezetett Napra, vagy a Kerekes Band, amely idén Fonogram-díjat nyert az év hazai nép- vagy világzenei albuma kategóriában. „Purple Night című pszichedelikus koncertünkön felcsendülnek olyan dalok, amelyek megjelentek ugyan lemezen, de sohasem adtuk elő színpadon, és lesznek olyan számok is, amelyeket öt éve játszottunk utoljára. Néhány készülő szerzeményünk ősbemutatóját szintén erre a fellépésre tartogatjuk” – mondta Fehér Zsombor, a Kerekes Band frontembere.

A nemrég új lemezzel jelentkezett Maszkura és a Tücsökraj a funky, a latin zene, a hip-hop, a magyar nóta, a szving és a csárdás kombinációjában született friss dalait mutatja be, az ország legismertebb szájharmonikása, a hegedűn is játszó Ferenczi György és a Rackajam szintén játszik. A négynapos fesztiválon naponta három zenekar lép fel, a koncertek 19 órakor kezdődnek.

A bejegyzés trackback címe: https://fesztival.mandiner.hu/trackback/2509