Pintér Béláék a németországi színházi biennálén

2012. június 18. 10:01
Pintér Béla és társulata Szutyok című darabjával indult pénteken az Új darabok Európából című németországi nemzetközi színházi biennále mainzi programja.

Az Új darabok Európából című németországi nemzetközi színházi biennále mainzi programja Pintér Béla és társulata Szutyok című darabjával indult pénteken. A wiesbadeni és a mainzi színház közös szervezésű fesztiváljára Nagy-Britanniától Oroszországig és Izlandtól Romániáig 25 európai országból érkeznek társulatok. Összesen 31 darabot adnak elő, valamennyit eredeti nyelven, tolmácsolással.

A program wiesbadeni része csütörtökön indult. Mainzban péntek este tartották a megnyitót, a rövid ünnepség után Pintér Béla és társulata előadása következett. A darabot szombat este is előadták.

A fesztiválprogramot nem a legismertebb európai kortárs szerzők munkáiból állították össze, de a szervezők szándéka éppen az, hogy a színházi főáramon kívül tevékenykedőket mutassák be. A fesztivál június 24-ig tart. A fesztivál honlapján indított blogon megjelent ismertető szerint a Magyarországot képviselő, 2010-ben bemutatott Szutyok a gyűlölködésről és politikai mozgalmakról szóló, a brechti hagyományokat követő „groteszk tanító színmű”.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés