Unión kívüli nemzetek ételeinek ünnepe Budapesten

2012. június 20. 14:27
A főváros gasztronómiai sokszínűségét ünnepli csütörtökön a Világbüfé fesztivál, amelyen az Európai Unión kívüli országok és nemzetek ételeit kínáló budapesti éttermek, kifőzdék és büfék vesznek részt.

A főváros gasztronómiai sokszínűségét ünnepli csütörtökön a Világbüfé fesztivál, amelyen az Európai Unión kívüli országok és nemzetek ételeit kínáló budapesti éttermek, kifőzdék és büfék vesznek részt. Az A38 hajó által szervezett eseményhez több mint harminc étterem és büfé csatlakozott, egy részük már régóta ismert, sok azonban még felfedezésre vár.

A Világbüfé fesztivált nem egy helyszínen, hanem az egyes büfékben rendezik meg. A résztvevő vendéglátó egységek között szerepel például a vietnami, az izraeli, az indiai, a brazil, az afrikai, az örmény konyha különlegességeit bemutató étterem és büfé is. Az egyes helyszíneken különleges menüsorral, főzőbemutatóval, az egyes nemzeteket bemutató programokkal várják a látogatókat – tájékoztatták a szervezők közleményben az MTI-t.

A Világbüfé fesztivál zenei kísérőprogramjaként az A38 Hajó tetőteraszán este hét órától fellép a magyar és afrikai zenészekből álló Peca zenekar.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés