Gerendaiék kivonulnak a Félsziget Fesztiválból

2012. június 21. 14:37
Továbbra is segítenek a marosvásárhelyi fesztivál szervezésben, de nem vállalják tovább az üzleti kockázatot – mondta el Gerendai Károly az Event Summit Hungary rendezvényen.

A marosvásárhelyi Félsziget továbbra is piacvezető, egyetlen komoly riválisa egy bukaresti fesztivál, sikere leginkább a gyenge román piacnak köszönhető – fejtette ki Gerendai Károly az Event Summit Hungary rendezvényen.

A Sziget Kft. ügyvezetője elmondta, hogy ugyan továbbra is segítenek a fesztivál szervezésében, de az üzleti kockázatot nem vállalják. Ettől függetlenül Gerendai szerint megéri régiós szinten gondolkodni fesztiválszervezésben.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gerendai nem szokott nyafogni a veszteség miatt, sőt, éppen ő mondta: "A 18 évből három olyan volt, amikor maga a cég is veszteséges volt, a kezdetek után 2002 volt még ilyen, ez azt jelenti, hogy az egyéb rendezvényeink és a Sziget mérlege együtt negatív volt, nyilván döntően a Sziget miatt. 2007-ben volt utoljára olyan, hogy a Sziget maga, a rossz időjárás miatt kis veszteséggel zárt, ekkor maga a cég az egyéb rendezvények sikerének köszönhetően viszont nyereséges volt, ahogy a 18 Sziget Fesztivál többsége is."
http://index.hu/kultur/2011/01..

Ehhez jön, hogy a tavalyi szintén veszteséges volt a Prince koncert miatt, de hogy a Gerendai sírni-ríni szokott volna, az erős túlzás.

Csak jelzem, hogy a marosvásárhelyi Félsziget Fesztiválról van szó, így magyar államról és Budapestről beszélni eléggé off.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés