A melegfelvonulás elé

2012. július 6. 9:58

Haza és Haladás
Haza és Haladás
Igenis eredmény az, hogy az „utálom a buzikat”-felfogás a szélsőjobb marginalitásába szorult. Az „otthon csináljanak amit akarnak” állapota már a passzív tudomásulvétel jele.

„A tendencia egyértelmű: nem túl nagy sebességgel ugyan, megtorpanásokkal tarkítva, de a társadalom nagy többsége lépésről lépésre közelebb jut a meleg emberek megismeréséhez és elfogadásához. Igenis eredmény az, hogy az »utálom a buzikat« felfogás a szélsőjobb marginalitásába szorult. Az »otthon csináljanak amit akarnak« állapota már a passzív tudomásulvétel jele, amit a melegekkel való élő, mindennapi találkozások előbb-utóbb aktív elfogadássá fognak formálni. Éppen ezért fontos a pride, ezért fontosak a mikroközösségekben a coming outok, ezért fontos az, hogy minél több polgártársunk szembesüljön azzal, hogy az együtt élő meleg párok is normális emberek. Mert ez fogja végképp áttörni az előítélet és a kirekesztés falát. Mindehhez képest a házasság alaptörvénybeli definíciója, a melegek kizárása a család fogalmából vagy a rendőrség betiltó határozata múló epizód lesz csupán. Nincs az az alkotmány, ami gátat tudna szabni a társadalom többségi értékei változásának.

De figyelemmel kell lenni a társadalmi alkalmazkodás sebességére az LMBT jogok kiterjesztésének jövőbeli lépéseinél is. Bár a végcél kétségkívül a teljes jogegyenlőség biztosítása, vagyis a házasság intézményének megnyitása az azonos nemű párok számára is, ezt a változtatást csak akkor lehet majd meglépni, ha a mögött (a spanyol, portugál, dán vagy finn példa szerint) már többségi társadalmi támogatottság van, mert különben a jogkiterjesztés csak időleges lesz és gyenge lábakon fog állni. Addig is azonban folytatni kell a kis lépések politikáját, ezen belül is a tartósan fennálló bejegyzett élettársi kapcsolatban élők számára meg kell nyitni az egyikük biológiai gyermekének a másik általi örökbefogadásának lehetőségét, illetve el kell törölni a bejegyzett élettársak vonatkozásában a mesterséges megtermékenyítést kizáró törvényi szabályokat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem "szerencsétlen" homoszexuálisok, hanem olyan férfiak és nők, akik (a csajodhoz, feleségedhez hasonlóan) a férfiakra (leszbikusok a nőkre) indulnak be. Én sem értem, mi a jó benne nekik, de bélyeggyűjtőket sem értem.

A gondjuk az, hogy úgy kezeli őket a társadalom, mintha nem is léteznének, ezért nem veszi figyelembe a társadalom a szükségleteiket. A felvonulással tudatosítják a létezésüket, ezzel felhívják arra is a figyelmet, hogy kevesebb joguk van.

Egy férfi-nő páros, ahol az egyik fél terméketlen, még lehet család, és a társadalom/állam is elismeri őket. Pedig ők sem tudnak mit "letenni az asztalra" utódnemzés terén.

A melegek nem lopják el senki gyerekét, vagy ha tudsz ilyenről, irány a rendőrség. Az, hogy örökbe fogadnak egy gyereket, kifejezetten hasznos egy gyereknek, ha a másik alternatíva az állami gondozás, nem gondolod?

Válaszok:
Julismama2 | 2012. július 6. 17:19

A melegek felvonulása milyen jogaidtól foszt meg?

Neked valami hihetetlenül nincs fogalmad, mi a hatása az állami gondozásnak a gyerekekre.

Csak illusztrációkéne: "A 9-18 éves állami gondozott gyerekek 48 százaléka gondolkozott már azon, hogy nincsen értelme az életének."
ld: http://eduline.hu/egyeb/2009/1..

Hidd el, mindenkinek jobb, ha családban nőnek fel: nekik is, és neked, adófizetőnek is.

Akkor is reklamálsz, amikor politikai tüntetés van az Andrássy-n, Astoriánál, akárhol? Kettős mérce???

Nekem is van közeli tapasztalatom állami gondozással. Melegek által nevelt gyerekekkel is van tapasztalatod?

Megnyugtatlak, a társadalom 90% magasról tesz erre az egészre. Egyébként meg hol húznád meg a sértéshatárt, ami fölött már nem vonulgathat senki? 50% plusz 1?

Hihihi, de roppant vicces vagy. Szerinted a homóság fertőző, de a heteróság nem?

A magyar nyelv a meleg szót is használja ebben az értelemben, erre van a "többjelentésű" szó kategóriája. Hagyjuk már ezt a nyelvharc dolgot, olyan gyerekes.

Csak ezt ne, Stenonis, te nyvalyás álszenteskedő.
Mellesleg, még azt sem mondanám, hogy unom ezt az évenként előtüremkedő problémázást; nem unom, hanem tudomásul veszem, hogy a ma még felfutó ágon lévő liberalizmus vadhajtásainak egyikét kell elviselnünk.
De ne higgyétek libsik, hogy a karriergörbéteknek sok van hátra az emelkedő ágból. Nagyon ott jártok a görbe zenitje táján, ahonnan már egy rövid stagnálás után zuhanó repülés következik.
Nem lehet - ez természeti törvény - hogy egy minden ízében ártalmas eszmeiség sokáig mérgezze az emberi társadalmat.
Ha pedig a megtámadott társadalom nem képes kimászni a bajából, akkor lesz egy másik, egy életképesebb, amely kirángatja onnan, de akkor már a beteg nem lesz a régi. Akkor már az új, az életképes fog uralkodni.
Most már csak az a kérdés, hogy ezt akarja-e az európai/amerikai társadalom.
Nekem ennyi a véleményem a buzikérdésről és eszemben sincs érvelni a bigott liberálisok ellenében
Meg kell azt is mondanam, hogy tökéletesen értem a homoszekszuálisok helyzetét és sajnálom őket, de nem fogadom el, hogy egy tulajdonképpen deviáns törpe kisebbség felforgassa az emberiség sok ezer éves életvitelét, amelyet az utóbbi pár év során a liberális majomkodásnak sikerült eléggé elviselhetetlenné tenni.
Ha azt hiszitek liberók, hogy ti vagytok a modern kor képviselői, akkor tévedtek; ti nem a modern kort, hanem a destruktivitást, a rothadást és a devianciát hoztátok ránk, a mindent megmagyarázni és elfogadtatni akaró aljasul nyakatekert vélekedéseitekkel.
Az egyenes és az élet természetes reakcióit követő magatartásnak előbb-utóbb tér nyílik és ti mentek a levesbe. Addig viszont még úgy látszik, a hazug és ostoba demagógiátokkal sok kárt fogtok okozni - ha hagyjuk.

Válaszok:
tommybravo | 2012. július 6. 11:49

És képzeld, még a nőknek is van szavazati joga! Ez nem a természeti törvény ellen való? Deviancia mindenhol!

Tegyük fel, hogy neked van gyereked. Mielőtt megszülettek, nem voltak jogaid?

Hiába erőlködsz, öreg!
Sem a görög - de egyetlen példálózás sem elég az érveidhez.
Ideges pedig a buzikérdés miatt sosem leszek.
Montesqieu köteteim vannak, de egyetlen elfogult homoszexuális értekezés sem fog meggyőzni arról, hogy nektek a legkisebb mértékben is igazatok lenne.
Az említett urak, de akár Oscar Wild sem fog az érdekességen túl változtatni a meggyőződésemen: a homoszekszualitás egy deviancia, amelyet üldözni tévedés, de érdemmé emelni bűn!
A liberalizmus pedig evidenciaként mellé áll, mint minden felforgatásra, a kispolgáriságot szembeköpködésre alkalmas eszköz mellé.
Ti magatok vagytok a deviancia, de mivel szemellenzőt viseltek, ezt soha sem lesztek képesek belátni.

Tehát akkor a buzikra haragszol, mert sokba kerül a felvonulásuk, és nem a kuruc hazaffyakra, akik miatt a rendőri biztosítás kell? Páratlan logikád előtt meg kell hajolnom.

Tényleg nem érted a különbséget? Te lefekszel egy ötéves kislánnyal???

Egyenlőségjelet teszel a melegek és a pedofilok közé, mintha ők nem tudnának különbséget tenni kor szerint. Csak nem magadból indulsz ki, pedókám?

"....a korábbi házasságban a kedves papa - az általad olyannyira áhított apakép megtestesítője - erőszakos volt és alkoholfüggő is."
----------------------------------------
Na, most már csak azt kellene tudni, hogy a férj mikor lett erőszakos és alkoholfüggő.
Én el tudom képzelni, hogy akkor, amikor megtudta, hogy a b.neje leszbikus.
Mellesleg, a gyermekelhelyezési gyakorlat is csapnivaló nálunk, amire példa ez a kép, amikor egy leszbikus párnál helyeznek el gyereket a válás után.

"A melegek nem lopják el senki gyerekét, vagy ha tudsz ilyenről, irány a rendőrség. Az, hogy örökbe fogadnak egy gyereket, kifejezetten hasznos egy gyereknek, ha a másik alternatíva az állami gondozás, nem gondolod?"

Kifejezetten NAGYON NEEEEEEM! Például:
hogy szólítaná a gyerek a "szüleit"?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában