A világ különböző tájainak zenéi és ízei a Babel Soundon

2012. július 12. 10:02

A világ zenéi mellé a világ ízeit is kínálja a Babel Sound fesztivál július 17 és 22 között Balatonlellén. A vállalkozó kedvű gasztro-kalandorok világraszóló főzőversenyen is részt vehetnek.

A Babel Sound idei programkínálatában a világzene gyöngyszemei mutatkoznak be. A szabadstrand színpadán az afrikai, marokkói, a latin, a cigány és a balkáni zene mellett India is reflektorfénybe kerül. A kis színpadon, a rendezvényparkban elsősorban a magyar zenéé a főszerep, de a programot színesíti a zsidó és az ír zene is, valamint katalán, bosnyák és spanyol fellépők. A Bábel Kert nagyszínpadon többek között a cseh BraAgas lánycsapat, az óriási nemzetközi sikert elért Mokoomba Zimbabweből, az Asikides zenekar Tal Ben Aríval lép fel, de itt lesz a Ghymes, a Holdviola, valamint az Irie Maffia is.

A hazai fesztiválözön „kézműves” fesztiválja, a Babel Sound interaktív világzenei fesztivál nem csak a világ zenéinek széles spektrumát igyekszik bemutatni, de egy kulináris körutazásra is invitálja a résztvevőket. A szakavatott szakácsok mellett a Babel Sound nemzetközi sztárvendégei mutatják be hazájuk egy-egy ételspecialitását, a marokkói konyhától kezdve az indiai ízeken át a balkáni vagy örmény étkekig. Az idén Balatonlellére költöző rendezvény egy világraszóló főzőversenyt is hirdet, ahol naponta más-más nemzetek étkeit kell megalkotniuk a nevező csapatoknak. Nevezni a babelkert@gmail.com e-mail címen vagy a Babel Sound Camp Facebook-oldalán keresztül lehet.

A bejegyzés trackback címe: https://fesztival.mandiner.hu/trackback/3105