Gesztivel és Udvarossal kezdődik a VeszprémFest

2012. július 17. 10:58

A nulladik napon Geszti Péter és a Gringo Sztár lép fel az egykori Jazz+Az énekesnőivel, de megkezdődik a Dívák a kolostorban című sorozat is, melyben Udvaros Dorottya, Zsédenyi Adrienn, Szulák Andrea, Miklósa Erika és Palya Bea énekel, beszélget és mesél életéről.

Kedden a nulladik napi koncerttel kezdődnek és szombatig tartanak a VeszprémFest nagyszínpadi rendezvényei. A nulladik napon Geszti Péter és a Gringo Sztár lép fel az egykori Jazz+Az énekesnőivel; a koncertet épületfestéssel teszik látványosabbá. Ugyancsak kedden kezdődik és szombatig tart a Dívák a kolostorban című sorozat, amelynek keretében a Jezsuita templomban különleges, intim környezetben énekel, beszélget, mesél életéről Udvaros Dorottya, Zsédenyi Adrienn, Szulák Andrea, Miklósa Erika és Palya Bea.

Szerdán George Benson tízszeres Grammy-díjas amerikai művész, a jazztörténelem legnagyobbnak tartott élő gitárosa lép fel este kilenckor a nagyszínpadon, csütörtökön nyolckor az izlandi popzenekar, a Mezzoforte, valamint a brit Matt Bianco ad koncertet. Pénteken a 13 tagú Buena Vista Social Club featuring Omara Portuondo ad koncertet, de nem a várban, hanem – a nagy érdeklődésre tekintettel – a Veszprém Arénában. Szombaton operát, Donizetti Don Pasqualéját tűzi műsorára a VeszprémFest; a félig szcenírozott előadást Káel Csaba állítja színpadra.

A bejegyzés trackback címe: https://fesztival.mandiner.hu/trackback/3183