Dübörög a Hegyalja Fesztivál

2012. július 20. 10:30
Rekordra ugyan nem számítanak a szervezők, de rakamazi Tisza kempinget vasárnapig akár 80 ezren is felkereshetik. Idén ugyan kevesebb bérletet adtak el, a napijegyet váltók száma viszont nőtt 2011-hez képest.

A tavalyihoz hasonló nézőszámra számítanak a 13. Borsodi Hegyalja Fesztiválon, így a rendezvény helyszínéül szolgáló rakamazi Tisza kempinget vasárnapig akár 80 ezren is felkereshetik. Idén ugyan kevesebb bérletet adtak el, de a napijegyet váltók száma nőtt 2011-hez képest – mondta el Bukovinszky Béla főszervező csütörtökön hozzátéve, hogy valószínűleg nem dől majd meg a látogatócsúcs.

A jegyek közül az olcsóbbakat keresi a fesztivál célközönségének számító fiatalabb korosztály, a kedvezményes árú belépőkből tavalyhoz képest többet adtak el, a felnőtt belépők értékesítésében azonban visszaesést tapasztaltak – tette hozzá. A négynapos zenei fesztivál ideje alatt kilenc színpadon kétszáz fellépő, köztük negyven külföldi zenekar szórakoztatja a látogatókat. A kempinget már kedden megnyitották a fesztiválozók előtt, a hivatalos megnyitót pedig szerdán tartották. A Rakamazra és Tokajba látogatókat a koncertek mellett extrémsportparkkal, a már megszokott civil utcával, borkóstolókkal, közéleti fórumokkal és kerekasztal-beszélgetésekkel várják a szervezők. Idei újdonság a Karriergyár, ahol álláskeresési és karrierépítési tanácsokkal, állásajánlatokkal, munkáltatói szakmai előadásokkal, konzultációkkal várják az érdeklődőket.

A tokaji Paulay Ede Színházban kiállításokat és színházi előadásokat tekinthet meg a közönség, a Hegyről a Völgybe című kézműves kiállításon és vásáron a hegyaljások a kapolcsi Művészetek Völgyének árusaival, művészeivel ismerkedhetnek meg. A fesztivál teljes programja itt olvasható.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés