Tiszta reptér, rendes ház

Heathrow, a biztonsági játékos

2012. július 20. 21:36
A londoni Heathrow repülőtér kiadta legújabb fenntarthatósági jelentését – a „Fókuszban a biztonság” alcímet viselő dokumentum központi témája a biztonságos és egészséges működés kérdésköre. A dokumentum ezen kívül szót ejt többek között a környezettudatos működés érdekében kifejtett erőfeszítésekről, illetve a vállalati kultúra fejlesztéséről is.

A 76500 embert foglalkoztató, akár egy kisebb városként is értelmezhető repülőtér évente mintegy 69 millió utazó számára nyújt szolgáltatásokat – ez indokolja a biztonsági kérdések kiemelt szigorral történő kezelését is. Az intézmény célja, hogy biztonságos folyamatokat alakítson ki, amelyben mind az érintett emberek, mind a kapcsolódó helyszínek épsége biztosított.

A fenntarthatósági riport által kiemelt fontos biztonsághoz kapcsolódó eredmény például a következő: a Heathrow alkalmazottainak sérülten, munkavégzésre alkalmatlanul eltöltött ideje 2008 óta folyamatosan csökken. A vállalat szerint ez elsősorban a hatékonyabb hiánymenedzsmentnek és a támogató infrastruktúra bővülésének köszönhető. 

A szervezet ezen kívül a szervezeti kultúra jelszavai közé is igyekszik beépíteni a biztonságos működés alapelveit. Ehhez kapcsolódik például az „Heathrow biztonságos. És erre büszke is.” elnevezésű kampány. Fontos újításnak könyvelik el a takarítóvállalatokkal való intenzívebb vállalati partnerségek kialakítását is, hiszen ez része a biztonságosabb és tisztább létesítmény-kezelési rendszer megvalósításának.

A fenntarthatósági jelentés más részei többek között a klímaváltozás elleni küzdelemre, a levegő megfelelő minőségének biztosítására, a vállalati tudásmegosztás fejlesztésére, illetve a hulladékkezelési módszerekre is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés