Tusványos: megnyitották a szabadegyetemet

2012. július 25. 11:49
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Tusnádfürdőn kijelentette: nemcsak Magyarországnak van felelőssége a nemzetrészek vonatkozásában, hanem a nemzetrészeknek is felelősségük van az egész magyarság ügyében.

Nemcsak Magyarországnak van felelőssége a nemzetrészek vonatkozásában, hanem a nemzetrészeknek is felelősségük van az egész magyarság ügyében – jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Tusnádfürdőn a Bálványosi Nyári Szabadegyetem Diáktábor és Fesztivál szerda délelőtt tartott hivatalos megnyitóján.

Semjén Zsolt az „isteni dramaturgiának” tulajdonította, hogy éppen a szabadegyetem nyitónapján nyújtotta be a háromszázezredik állampolgársági kérvényt egy határon túli magyar, és ugyanezen a napon tették le a kétszázezredik állampolgársági esküt. A miniszterelnök-helyettes nyomatékosította: Magyarország hitet tett a határon túli magyar közösségek autonómiatörekvései mellett, és ezt az elkötelezettségét soha nem fogja feladni.

Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára annak a fontosságát ecsetelte, hogy megmaradjon a közép-európai országok együttműködése az Európai Unióban. A közelmúltbeli romániai politikai változásokra utalva elmondta: „Az a kérdés, Románia kilép-e a közép-európai szolidaritás rendszeréből, vagy továbbra is azt erősíti”.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés