Skóciában házasodhatnának a melegek, az egyház tiltakozik

2012. július 27. 15:27
Skócia lehet az első, ahol legalizálják a melegházasságot az Egyesült Királyságban. 2015-től tenné lehetővé ezt egy törvényjavaslat, melyet Sturgeon miniszterelnök-helyettes jelentett be. A glasgow-i érsek szerint a vita erősen átpolitizált.

A skót kormányt erős kritika érte a skóciai egyházak részéről, miután Sturgeon miniszterelnök-helyettes bejelentette a törvényjavaslatot. A javaslat szerint 2015-től házasodhatnának a melegek.

Nagy kihívást jelent, hogy képviseljük álláspontunkat a politikai elittel szemben, amely teljes mértékben és kritikátlanul elfogadta ezt a liberális programot. Ebben a helyzetben folyamatosan fel kell mutatnunk az emberi méltóság keresztény értelmezését. Ez nem könnyű” – hangsúlyozta Philip Tartaglia glasgow-i katolikus érsek.

Az egyneműek házasságára vonatkozó vitában nagyon sok érv pusztán érzelmi alapon születik, amelyre nehéz racionális érvekkel válaszolni. Nagy a türelmetlenség és a felhasznált nyelvezet is erősen átpolitizált, így a párbeszéd előtt inkább bezárul, mint megnyílik az ajtó” – állapította meg Glasgow új érseke.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A honoszexuális férfi is férfi, képes gyermeket nemzeni,
a leszbikus nő is nő, képes gyermeket szülni, ha gyermekekre van szükség, házasságot köthetnek - egy természetellenes állapotot állami jóváhagyással minek fenntartani?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés