Családias hangulatú a 22. Völgy

2012. július 30. 13:18
Sikerült visszatérni a kezdetekhez és ismét családias, bensőséges hangulatúvá tenni a Művészetek Völgyét. A hétvégén szélsőséges időjárás tette próbára a völgylátogatókat: szombaton rekkenő hőség, vasárnap kora este pedig özönvíz-szerű eső volt.

Megvalósult a szervezők elképzelése: sikerült visszatérni a kezdetekhez és ismét családias, bensőséges hangulatúvá tenni a Művészetek Völgyét. A hétvégén szélsőséges időjárás tette próbára a völgylátogatókat: míg szombaton rekkenő hőségben szinte lépni sem lehetett az Eger patak (amelyet a helyiek Sédnek hívnak) közvetlen partján Kapolcson, mert minden talpalatnyi helyet kisgyermekes családok, pokrócos fiatalok leptek el és áztatták lábukat a vízben, locsolták magukra a frissítő vizet, addig vasárnap kora este özönvíz-szerű eső okozott fejtörést a sátorozóknak. A szervezőket nem érte felkészületlenül a zivatar és a viharos szél, előkapták a szalmabálákat, hogy a felázott földön is lehessen közlekedni a völgyben.

 
A Kaláka-udvarnak idén is akkora sikere van, hogy egy-egy programon még a leglehetetlenebb helyeken is lógnak. Hobó udvara szintén nagy siker, a koncertek és az előadások is sok látogatót vonzanak. A Palya-udvarba délelőttönként idén gyerekeket is várnak, délután, este viszont a fiatalok nyüzsgését tapasztalni. Az MTI tudósítója szombaton a völgyre jellemző zsúfoltságot tapasztalta a közlekedésben és parkolásban, a portákon, udvarokon is kerülgetni kell egymást, de valahogy valóban családiasabb, élhetőbb a hangulata az idei fesztiválnak, annak ellenére, hogy most feltűnően sok a nagymotoros a völgyben. És feltűnően sokan érkeztek sátorokkal, megtöltve minden szabad helyet a házak udvarától kezdve a réten át a patak partjáig. Taliándörögdön igazán különleges kiállítást építettek fel a református udvarban: az Agora multimédiás installációk a régmúlt idők szereplőit, mindennapjait keltik életre. 
 
Ugyanezen a településen, az új iskolában érdemes bekapcsolódni a kaposvári egyetem programjaiba. Márta István számításai szerint a pénteki nyitás óta, vagyis három nap alatt 15 ezer ember fordult meg a Művészetek Völgyében, 160 kézműves árus kínálja portékáit közterületen, portákon, udvarokban, 60 ideiglenes vendéglátóhely létesült. A fesztiváligazgatót meglepte, milyen sokan követik a Pajtamozgóban a londoni nyári olimpia eseményeit a nagyképernyős televízión. Mintegy száz völgymunkás dolgozik azon, hogy a Művészetek Völgyébe érkezők nyugodtan kikapcsolódhassanak: irányítják a forgalmat, a parkolást, őrködnek és információkat adnak az érdeklődőknek. Pörög a Művészetek Völgye a virtuális világban is: az egyik közösségi oldalon 90 ezer felhasználó kereste fel a rendezvényt, amelynek honlapját is több tízezren nyitották meg - mondta Márta István. A Művészetek Völgye augusztus 5-én, vasárnap zárja be kapuit.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés