Az iskolákban nevel környezettudatosságra a Tigáz

2012. július 31. 11:14
2010 ősze óta immár a második tanévben rendezték meg a Tigáz „Összeköt az energia” elnevezésű programját, amelynek célkitűzése, hogy az általános iskolai diákokat megismertesse a környezettudatos gondolkodás alapjaival.

A negyvenezernél is több diákot elérő kampány keretében a Tigáz munkatársai kreatív és játékos módon igyekeznek olyan információkat igyekeznek megosztani, amelyek segítségével a családok jelentős mennyiségű pénzt és főleg energiát képesek megtakarítani. A fenti tanácsok „némi odafigyeléssel és esetleg csekély befektetéssel” akár 30 százaléknyi energia megtakarítását is lehetővé teszik – olvasható a Tigáz közleményében.

A program az elmúlt két tanévben mintegy négyszáz iskolai osztályt és több tucat nyári tábort érintett – a kampány ugyanakkor az idei nyáron is folytatódik. Az oktatók informatív előadásait interaktív webes játék, letölthető információs anyagok egészítik ki.

„A Tigáz eddigi nevelő és figyelemfelkeltő oktatói tevékenysége jól illeszkedik a nemrég bejelentett »Legyen Ön is tudatos energiafogyasztó!« című kampányhoz. Ennek keretében hat nagy energiaszolgáltató fogott össze, hogy a környezet védelmében tudatosságra és spórolásra szoktassák a fogyasztókat” – tájékoztat a gázszolgáltató.
 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés