A magyar dal napjával rajtol a Sziget vasárnap

2012. augusztus 4. 14:40
A 5. magyar dal napjával a mínusz kettedik napon, vasárnap megkezdődik a 20. Sziget fesztivál. A közönség mintegy nyolcvan fellépőtől 150 magyar slágert hallhat majd.

A 5. magyar dal napjával a mínusz kettedik napon, vasárnap megkezdődik a 20. Sziget fesztivál: a Presser Gábor által megálmodott eseményt négy év után tartják ismét az óbudai Hajógyári-szigeten, ahol a nagyszínpadon 12 órától 23 óráig folyamatosan váltják egymást a fellépők. A magyar dal napján a kezdetektől hagyomány, hogy olyan formációk lépnek fel, amelyek korábban soha nem játszottak együtt közönség előtt. Idén például Szörényi Levente Horváth Charlie-vel készül közös produkcióra, az LGT pedig a Csík Zenekar két tagjával, valamint Bródy Jánossal együtt fog játszani.

Most vasárnap a Szigeten mintegy nyolcvan fellépőtől 150 magyar slágert hallhat a közönség. A kínálat szinte lefedi a magyar könnyűzene élvonalát: ott lesz például Zalatnay Sarolta, Fenyő Miklós, a Beatrice, Balázs Fecó, az Európa Kiadó, az Első Emelet, Hobo, a Karthago, Koncz Zsuzsa, aki hosszú ideje nem énekelt fesztiválon, a Ladánybene 27, a Neoton Família, a Pa-Dö-Dö, a Pál Utcai Fiúk, a Republic, a Magyar Jazz Workshop című produkció, a KFT, az URH, a Tátrai Band, Török Ádám és a Mini, a Kimnowak, Gerendás Péter, Keresztes Ildikó, Kardos-Horváth János, a Kiscsillag, Rúzsa Magdi, Sub Bass Monster, a Péterfy Bori & Love Band, a Tankcsapda és a Vad Fruttik is.

A négy évvel ezelőtti rendezvényhez hasonlóan idén újra öt-hat perc jut egy-egy produkcióra, de lesz néhány hosszabb műsor is. A 23 óráig tartó koncertfolyam a Sziget nagyszínpadán ezúttal is egy közös énekléssel ér véget: 2008-ban a Tavaszi szél vizet áraszt című népdalt adta elő egy gyermek és több sztár együtt, idén a Csillagok, csillagokat. Presser Gábor az MTI-nek a múlt héten elmondta, hogy az Ünnepi gála címmel futó idei szigetes buli egyben kiváló figyelemfelkeltés is lehet a szeptember 9-i „rendes” magyar dal napja rendezvényre.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés