Márta: Szükség van a Művészetek Völgyére

2012. augusztus 6. 12:34
Bezárja kapuit a tíz napon át két faluban 29 helyszínen megrendezett Művészetek Völgye: 120 ezren látogattak el a rendezvényekre. Márta István fesztiváligazgató kijelentette: a közönség, a művészvilág, a falvak lakói döntöttek: szükség van a művészetek völgyére.

Bezárja kapuit a tíz napon át két faluban 29 helyszínen megrendezett Művészetek Völgye: 120 ezren látogattak el a rendezvényekre. Vasárnap már csak az utolsó látogatók sétáltak az udvarokban, pajtákban, miközben a távolabbról érkezők csomagokkal, bőröndökkel megpakolva – autóval vagy stoppal – készülődtek elhagyni a völgyet. A közönség, a művészvilág, a falvak lakói döntöttek: szükség van a művészetek völgyére – jelentette ki Márta István fesztiváligazgató. Hozzátette: a drasztikusan csökkent büdzsé és a bizonytalanságok ellenére újfent több mint százezer látogató járt a völgyben, ahol idén eggyel kevesebb faluban kínáltak programokat.

Kiválóan működtek a helyi portákon a művészudvarok; a Kaláka, Palya Bea, Hobo nagy sikert aratott, hasonlóan az egyéb, kulturális csemegékhez, amelyeket csak a Művészetek Völgyében kapott meg a közönség idén – foglalta össze a fesztiváligazgató. Márta István összegzése szerint 1500 műkedvelő és profi fellépő 800 programmal szórakoztatta a völgylakókat. A Kaláka-udvarban például 150 előadó lépett fel; a tíz nap alatt 180 új vers született itt.

A 81 millió forint költségvetésű fesztivál tíz napja alatt 160 árus és 60 ideiglenes vendéglátó szolgálta a fesztiválozókat, emellett 110 völgymunkás, valamint 400 önkéntes. A fesztiválozók összesen 250 liter vért adtak. A Művészetek Völgye hivatalos honlapjának 110 ezer látogatója volt, 320 ezren tekintették meg az oldalt.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja hangulat. Igen, néhány éve még jó volt. Néhány éve még igényes társaság alkotta a közönséget. Néhány éve még a kisgyerektől a tetovált motoroson át egészen az idős értelmiségiig mindenki megtalálta a magának való programot. Az utóbbi években kezd romlani sajnos, és leginkább a nézői felhozatal. mert nekem sajna most már az jut először eszembe a Völgyről, hogy este 8.-kor már tajtrészeg alakok mászkálnak, hogy reggel szemét van, és a falvakon átvergődni autóval egy pokoljárás, mert az útközepén mászkál, ott stoppol, majdnem ráver a kocsira. aztán buli reggelig.
abban a 10 napban tömeg, zene, kaja. a többiben meg Kapolcs egy pusztuló, öregedő település. És semmi nem mutatja, hogy ott 20 éve fesztivál van. pedig egy virágzó településnek kéne lennie. de sajnos nem az.
tehát nekem van egy kicsit keserű szájízem, ha a Völgyre gondolok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés