Ozorai people, avagy: mi a gáz

2012. augusztus 12. 17:49

Balavány György
Balavány Poszt
Magyarországon összehasonlíthatatlanul kevesebben betegszenek és halnak meg egyéb drogok, mint az alkohol miatt. Minden hetedik magyar alkoholfüggő, és a nyolcadik utas a halál.

„Nem igazán értem a tiltakozók problémáját. A tudósítások szerint az ozorai pszichedelikus bulin a publikum nyíltan, bódéban árusított és vásárolt illegális kábítószereket, a rendőrség pedig lecsapott, mert ez a dolga. (...)

Lehet azt mondani, hogy a törvény rossz, de amíg érvényben van, be kell tartani. Ez nem valamiféle aljas embertelenség, mint a kassai gettó felállítása; csak arról szól, hogy öreg, ebben az országban tilos ezt és ezt az anyagot árulni és fogyasztani, s ha mégis megteszed, akkor annak van következménye. Akinek nem tetszik, az lobbizzon, érveljen, tüntessen, alakítson pártot, ahogy a nagy sikerű svéd torrent-kalózok, akik elérték az ACTA egyezmény megsemmisítését. De fennálló törvényt nem sértünk ukmukfukk, mert akkor jönnek a szőrös, pókszerű rendfenntartók.

Hogy arányos volt-e fellépés, vagyis több száz géppisztolyosnak kell-e pár tucat benyalt hippit lekapcsolni, az  más kérdés; valszeg nem, és ha ezt kivizsgálják, az oké. De az igazi probléma szerintem nem ez, hanem az, hogy amíg a hatályos törvények büntetni rendelik a drogterjesztés egyik formáját, addig a másikat, ami sokkal súlyosabb, kifejezetten pártolják – és itt az alkoholról beszélek. Magyarországon összehasonlíthatatlanul kevesebben betegszenek és halnak meg egyéb drogok, mint az alkohol miatt. Minden hetedik magyar alkoholfüggő, és a nyolcadik utas a halál. (Ha időben nem kezelik, néhány év alatt mortalitáshoz vezethet.) Iszonyatos a pia rombolása a társadalomban, kamaszkortól az összes korosztályt érintve.

Summa: rendben, hogy a tiltást nyíltan leszaró csapatot, amely nem hajlandó legalább diszkrétebben betépni, szétrazziázzák. De akkor egy méltányos, egyenlő mértékkel mérő rendszerben a pálinkafesztiválokat minimum harckocsikkal kéne legyalulni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy punk szám jutott az eszembe, országos látlelet gyanánt:

"..Kokain és heroin
Kábítószer élvezet
Mindenki tipródik
Ha nem szívhat eleget
Almabor, és Diana
Vedelnek az emberek
Itt nálunk szomjan hal
Ki nem issza a töményet

Kossuth, Munkás dekkhegyek
Minden füstöt elnyelek
Nikotinos tűdővel
Élvezem az életet
A részeg nőket imádom
Hempergünk majd az ágyon
Előveszem amim van
Sikíthatnak alattam

Kultúrált állat leszek
Házibulit rendezek
Lesz ott pia, dohányzás
Betépés meg miegymás
Mindent összeokádunk
S ha még bírjuk erővel
Kocsikázni indulunk
A laza Császár Előddel.."

http://www.youtube.com/watch?v..

A fű legalizálásával se lenne elfogadhatóbb az ozorai drogtanya, mivel ott a fű egyenlő a kölyök pezsgővel. Az Ozorán inkább az LSD, a gomba és az egyéb szintetikus katyvasz szarok fogynak nagyüzemben.
A fű legalizálásával csak annyit érünk el, hogy megemeljük a dohányosok számát. Továbbá mindenféle szararc hozzájuthat majd. Jó ez így.

"A drogokat a rászokás könnyűsége és a leszokás nehézsége alapján rangsorolják. Pl. a legális nikotin a haroinnal együtt a legmagasabb, 5-ös érték."

Míg heroinfüggővé válhatsz 1 lövés után, ez a dohányra biztosan nem igaz! Nem kéne összemosni a kettőt skálákra hivatkozva sem.

Balavány nagy balfácán, de még nőni fog.

Taktikája, hogy egybemossa a dolgokat, ezzel próbálva legalizálni a veszélyes kábítószerek fogyasztását és forgalmazását.

„Summa: rendben, hogy a tiltást nyíltan leszaró csapatot, amely nem hajlandó legalább diszkrétebben betépni, szétrazziázzák. De akkor egy méltányos, egyenlő mértékkel mérő rendszerben a pálinkafesztiválokat minimum harckocsikkal kéne legyalulni.”

Az alkohol is tudatmódosító szer, de hatása nem olyan drámai, mint a tiltott drogokká nyilvánított kábítószereké.

Az USA-ban is érzékelik ezt és ezért másképpen értékelik a kábítószer birtoklást és terjesztést, mint az alkoholtartalmú italok árusítását és birtoklását.

Csak Balavány nehéz fejébe nem fér bele, hogy miért.
Szerinte rossz a törvény.

Ha rajta múlna, mindaddig engedélyezné a kábítószerek használatát és forgalmazását,

amíg az alkoholtartalmú italok forgalmazása legális.

Az USA-ban sem ilyen Balavány féle balfácánokra van bízva a törvénykezés. (Szerencsére, még).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés