Javult a bűnügyi helyzet a Szigeten

2012. augusztus 14. 12:16
Több mint 25 százalékkel esett vissza a bejelentett bűncselekmények száma az idei Sziget fesztiválon a tavalyihoz képest.

A tavalyihoz képest több mint 25 százalékkel esett vissza a bejelentett bűncselekmények száma az idei Sziget fesztiválon – közölte a rendőrség hétfőn. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint hétfő reggel 8 óráig 224 bűncselekményről érkezett bejelentés. A fesztivál ideje alatt 23 embert állítottak elő kábítószerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, és 18, személyes szabadságot korlátozó intézkedésre volt szükség egyéb bűncselekmények elkövetésével összefüggésben.

A tavalyi évhez hasonlóan most sem érkezett feljelentés gépkocsilopással vagy -feltöréssel kapcsolatban. A zsebtolvajlások és a sátorból lopások száma is csökkent, 80-80 esetben jeleztek ilyet a rendőrségnek. A fesztiválra kihelyezett rendőrőrsön a nap 24 órájában álltak a látogatók rendelkezésre. Az egyenruhás és civil ruhás rendőrökön kívül Hollandia, Nagy-Britannia és Németország két-két rendőre képviseltette magukat a Szigeten – közölte a rendőrség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés