Fesztiválozók elviselhetetlen terhei

2012. augusztus 15. 9:18

Uj Péter
NOL
Értetlenkedjünk tovább együtt, kánonban, batikolt pólókban és virágkoszorúkkal, hogy miért nem penget nekünk olcsóbban a Killers.

„A magyar közönség persze nem érti. Csak azt látja, hogy neki ez túl drága. Hogy kiszorult. És jönnek az összeesküvés-elméletek, jól értesültségek, pletykák. Mindenki jobban tudja, milyen trükkökkel keresik itt dagadtra magukat valakik, és hogy »lehúzás az egész«. (Nekünk már az egész kapitalizmus egy nagy lehúzás, soha nem tudtuk megemészteni igazán, hogy az árakat nem egy szürke öltönyös, kopasz minisztériumi osztályvezető mondja meg. Illetve most már megint próbálja, csak még nem sikerül neki.)

A Szigetnél tisztábban működő, fehérebb magyar tulajdonú vállalkozás kevés lehet ma. Amióta bevezették a kártyás fizetési rendszert, egyetlen féldeci vagy pikoló sör sem megy ki a pultokról úgy, hogy a NAV (ÁNTSZ, munkaügyi hatóság, élelmiszer-biztonsági légideszant és a többi) ne látná. Mindenki foghat papírt, ceruzát, kiszámolgathatja, hogy hány sört milyen haszonnal kell eladni ahhoz, hogy egyenesben tartson egy másfél milliárdos költségvetésű rendezvényt, közben kifizet minden szolgáltatást, pultost, közterheket, kocsmárost, nagykerest, mindenkit.

Vagy értetlenkedjünk tovább együtt, kánonban, batikolt pólókban és virágkoszorúkkal, hogy miért nem penget nekünk olcsóbban a Killers, csak úgy, a két szép plebejus szemünkért, vagy mert megbűnhődtük már – saját állításunk szerint, egy füst alatt – a múltat s jövendőt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már az csoda önmagában, hogy többszöri kormányváltás, miegymás ellenére egy rendezvény ennyi éven át működik. Én nem voltam és leszek résztvevője, vendége, se haszonlesője, se kárvallottja. Biztosan lehetne jobban is csinálni. De úgy, hogy a mandineren is mindenkinek tessen, úgy soha!
Pedig itt szoktam olvasni rendre, hogy a fanyalgás az ballibsi, sőt egyenesen zsidó szokás :))))

"Nekünk már az egész kapitalizmus egy nagy lehúzás, soha nem tudtuk megemészteni igazán, hogy az árakat nem egy szürke öltönyös, kopasz minisztériumi osztályvezető mondja meg."
Hanem egy monopolhelyzetben lévő multi!
UP! Te még mindig azt hiszed, hogy ez, ami most van az a klasszikus (tankönyvi) kapitalizmus időszaka?
Ha pedig a sziget egy egyszerű magánvállalkozás, akkor nem értem, hogy miért volt állandó főhír a közmédiában!?
Én persze nagyon konzervatív vagyok. Nekem jobban tetszett a régi Sziget, amikor még a zene volt a lényeg. És nem azért kellett izgulni a köztévében, hogy nyereséges lesz-e a Sziget.

Erre az eszement bulizásra valójában semmi szükség. Ez csak arra alkalmas, hogy az emberek figyelmét a szemét felé irányítsák, és elterejék a művelődés lehetőségeiről.

No meg a narkó terjeszkedésének kiváló tere.

Amúgy magyar módra, rendőri biztosítás mellett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés