Közbeszerzés a közmédiában: Simicska már csak önmagával versenyez?

2012. szeptember 4. 12:55

Karácsony Gergely
LMP
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap vezetésének sikerült minden idők talán legröhejesebb közbeszerzési eljárását lefolytatnia.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezetésének sikerült minden idők talán legröhejesebb közbeszerzési eljárását lefolytatnia. A közterületi reklámkampány lebonyolítása érdekében folytatott zárt eljárásban ugyanis csupán két, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég vehetett részt.

A feltehetően nem éppen öldöklő küzdelemben végül a Publimont Kft. lett a befutó. A cég ezzel újabb állami megbízáshoz jutott, miközben a közterületi reklámpiac mély válságban van. Az állami megrendelések 90 százalékát besöprő Simicska érdekeltségek a fénykorukat élik. Így tudott a kormányváltás előtt még veszteséges Publimont Kft. tavaly több mint 1 milliárd osztalékot kifizetni a tulajdonosoknak – Simicska Lajosnak és Nyerges Zsoltnak, a Fidesz két rettegett gazdasági háttéremberének. Valószínűleg főként a Fidesz-közeli cégek hízlalásért kapott tavaly 9 milliós jutalmat Böröcz István, az MTVA vezetője.

Az LMP már számtalanszor szóvá tette, hogy az MTVA gazdálkodása teljes mértékben átláthatatlan, pedig igencsak csillagászati összegeket, idén 77 milliárd forintot költ rá az állam. Az LMP felszólítja a közmédia vezetését, hogy ha már folyamatosan hirdet a közterületeken, akkor ne kisebb összegű zárt pályázatokon, hanem egységes, nyílt közbeszerzésen válassza ki plakátcégeket.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most az egyszer igaza van. (Amúgy nem csípem, mert túl nagy azarca )

A Simicskás láncolás se jőtt be. Le kellene szállni Simicskáról és az igazat kellene írkálni és minden esetben a tényleges tulajdoni hányadot is közölni az összes tulajjal együtt.
Ja, hogy akkor nem lenne olyan érdekes az egész ami pedig a cél, hogy Orbánozáshoz, fideszezéshez meg legyen az alaphang.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés