El kéne hagyni a területet

2012. szeptember 4. 10:57

Uj Péter
Gault&Millau
A kézműves sör = ízesített sör. Ezt az igen ostoba és hamis üzenetet igyekezett a fejekbe nyomni az idei sörfesztivál.

„Volt az Ászoknak még egy Üvegtigris büféje is, egyébként. Hatalmas ötlet. Tényleg senkinek nem szúrja a szemét ez a kampány? Hogy egy sörgyár a szénhülye alkoholista figuráját teszi meg reklámhordozónak? Oké, legalább őszinte, de ezt így hogy? Vagy a cégnél senkinek nem esett le, hogy az Üvegtigris elmeroggyant alkeszek börleszkje? Hogy az utánozni vágyott menzeli-hrabali világból minden emelkedettséget, humánumot, nosztalgikus fényt, valódi érzelmet és heroizmust kigyilkolva kapjuk az Üvegtigris minden szempontból nyomorult, fogyatékos, röhejes alakjait. »Sose szabad fullba nyomni a kretént« – mondta Kirk Lazarus, de a magyar sörgyárak marketingesei nem látták a Trópusi vihart. Vagy tényleg ez a képük a magyar fogyasztókról.

Szóval a folyékonykenyeres TonyCaviaral és a grabancos armando_otchoával (meg még egy-két környéken állóval) próbáltunk együtt elfogyasztani egy korsó kávés ízesítésű Ászokot, mérsékelt sikerrel. Ilyen arckifejezéseket, amiket ennek a folyadéknak az ízhatása okozott, ritkán látni emberi lényeken. Az íz pontosan leírható egy mondatban: mintha a legpocsékabb kapuccsínóport kavarta volna valaki bele a normál Ászokba. Ez semmit nem ad vissza a pillanat döbbent iszonyatából.

A fesztivál legmaradandóbb élménye sajnos. Pedig kísérleteztünk egy-két klasszikus magyar sörrel, hátha javítottak rajtuk valamit, persze semmit, mindent elsöprő kukoricadara-cunami mind, aztán persze a skót Brew Dog 5 am. Saintjét és Punk IPÁ-ját csapoló Csakajósör Gergő előtt táboroztunk le, és ittunk szorgalmasan.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért, mert azt több évig tölgyfahordóban érlelik, ettől lesz olyan finom állagú és pezsgős. Ráadásul a gyümölcsöt a legtöbbször nem szörp formájában, hanem direkt rakják bele.
Különben ez Uj Pétertől egy meglehetősen jó írás-úgy tűnik az alkohol nem rossz terep neki.

Különben életem első Geuze-sörét (amiből a gyümölcs sörök is készülnek) még 99-ben Leuvenben, az egyetemen akkor még tanítási időben is működő diákkocsmában ittam. Elsőre adtam is vissza a csaposnak hogy romlott a söre- annyira mellbevágott a savanyúcukor íz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés