Értelemszerűnek tűnt, hogy továbblépjünk

2012. szeptember 7. 13:29
Elég sok olyan számot próbálgattunk ki mostanában, amit az utóbbi időben nem játszottunk, de egyik sem az első lemezről származik. Interjú.

„Amikor novemberben felléptetek nálunk, meglepő volt, hogy egy dalt se adtatok elő az első lemezetekről, a Strange House-ról. Ezt később is így tervezitek, leszámoltatok azzal az albummal?

Ha csinálsz egy új lemezt, mindig sokkal izgalmasabb eljátszani az új cuccot, ezenkívül mindig az a legfontosabb, hogy hogyan tudod összeállítani a legjobb szettet, hogy milyen dalok passzolnak a legjobban egymáshoz. Elég sok olyan számot próbálgattunk ki mostanában, amit az utóbbi időben nem játszottunk, de egyik sem az első lemezről származik. Annak idején nagyon sokáig turnéztunk a Strange House-szal, és értelemszerűnek tűnt, hogy továbblépjünk. Ma este is főleg az új lemez dalait adjuk elő nálatok, de persze lesz néhány szám a második albumról is.

A második lemezetek, a Primary Colours társproducere az a Chris Cunningham volt, aki korábban kliprendezőként tevékenykedett. Milyen megfontolásból vágtatok neki a közös munkának?

Egy pár számnak volt ő a társproducere. Amikor először találkoztunk vele, akkor egyértelműnek tűnt, hogy nagyon érdekes ötletei vannak. Ő nagyon ügyes abban, hogy kifejezze, amit gondol, és meglehetősen vizuális és leíró formában. Eléggé egyedi csávó, és hozzá hasonló figurákkal csak ritkán futsz össze az életed során. Nem éppen hétköznapi ember, és nagyon határozott elképzelése van arról, amit szeret, és hogy kivel hogyan szeret dolgozni. Odaadtuk neki pár demónkat, például a Three Decades demóját, és neki nagyon nagy szerepe volt abban, hogy az a dal végül milyen irányba ment el.

A portisheades Geoff Barrow is dolgozott veletek a Primary Colours-ön, és tudtommal ő javasolta azt, hogy ti magatok legyetek a harmadik album producerei. Mivel a Skying ilyen jól sikerült, elképzelhető, hogy később sem lesz már szükségetek külső producerre?

Így van, és most már van saját stúdiónk, úgyhogy izgalmas dolog kipróbálni új dolgokat, és ezzel felszabadulsz egy csomó minden alól. A Skyingnál igencsak élveztük a szabadságát annak, hogy mindent mi csinálhatunk, hogy mi felügyelhettük a munkafolyamat összes részét. Amúgy még nem álltunk neki a negyedik lemeznek, de egy pár héten belül elkezdjük a munkálatokat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában