A tequila lesz a vendég a pálinkafesztiválon
A VI. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválnak idén is a főváros egyik legszebb helyszíne, a Budai Várnegyed, annak Hunyadi és Oroszlános udvara ad helyet október 4 és 7 között. A vendégpárlat tematikát folytatva Olaszország és Oroszország után idén a Mexikóiak mutatkoznak be büszkeségükkel, a tequilával, valamint tradicionális ételeikkel. A mexikói negyedben kiderül, hogyan lesz az agavéból párlat, és hogyan készülnek a közkedvelt latin-amerikai finomságok. A Pálinkafesztiválon huszonöt pálinkafőzde, tíz kolbászkészítő, valamint bor- és sajtmesterek állítják ki finomságaikat.
A rendezvényen egy új és gyors elektronikus fizetési mód biztosítja majd a látogatók számára, hogy sorban állás nélkül, a legegyszerűbben tudjanak kóstolni. A belépőjegy ára 2000 forint lesz, amely tartalmaz egy pálinkáspoharat is.
A szervezők célja felhívni a figyelmet a hungarikumok igazi értékére, a hagyományőrzés szerepére és nem utolsósorban, hogy minél több külföldi és belföldi látogató megismerje a magyar pálinka- és kolbászkülönlegességeket.
Bejelentkezés