Filmek, workshop, és kiállítás a Goethe Intézet szervezésében

2012. október 3. 16:40
A Szemrevaló 2012 (Sehenswert) német-osztrák-svájci filmfesztivállal kezdődik csütörtökön a budapesti Goethe Intézet őszi programsorozata, melynek keretében többek között a Nobel-díjas írónő, Herta Müller is a magyar fővárosba látogat.

Október 4. és 10. között 12 friss játékfilmmel, 6 új dokumentumfilmmel és 5 meghívott alkotóval találkozhat a Szemrevaló 2012 közönsége a Művész moziban, az Örökmozgó Filmmúzeumban és a Goethe Intézetben, utóbbi helyszínen egy workshopra is sor kerül – közölték a szervezők kedden Budapesten.

Jutta Gehrig, a Goethe Intézet igazgatója és Nagy Márta kulturális referens elmondták: az Osztrák Kulturális Fórummal és a Svájci Nagykövetséggel együttműködésben megrendezett fesztivál filmjeit eredeti nyelven vetítik, magyar vagy angol felirattal, valamint szinkrontolmácsolással.

A Goethe Intézet szervezésében csütörtökön A szavak ördögi köre címmel a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban multimediális Herta Müller-kiállítás nyílik, amelyet magyar írók, fordítók, irodalmárok mutatnak be tematikus tárlatvezetéseken, majd a Nobel-díjas írónő november 9-én felolvasóestet is tart.

Közép- és Kelet-Európa kísérleti zenekultúrájának gyökereit igyekszik feltárni a régió hét városában a Hangcsere (Sound Exchange) program, amelynek keretében október 13. és 21. között az Akvárium Klubban kiállítás mutatja be, hogy mi a kísérleti zene és milyen művészi eljárások, attitűdök társulnak hozzá. A nyitónapon tartják a Hangcserenapot számos hangperformansszal és koncerttel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés