Bírálja a halloweent a lengyel katolikus egyház

2012. október 29. 16:13
A lengyel katolikus egyház szerint halloween az okkultizmust és a mágiát népszerűsíti.

A lengyel katolikus egyház mindenszentek ünnepe előtt három nappal élesen bírálta a Lengyelországban is teret nyerő halloween ünnepet, amely szerinte megrontja a fiatalságot. A varsói érsekség honlapján megjelent üzenet szerint az Egyesült Államokból érkező és a lengyel fiatalok közt is egyre népszerűbbé váló halloween az okkultizmust és a mágiát népszerűsíti.

A halloween, amelyet november 1-jére virradóra ünnepelnek, a pogány szellemtiszteletben és egy kelta halálistenben gyökerezik” – olvasható az üzenetben. Az érsekség figyelmeztet, hogy Anton Lavey, a modern sátánizmus alapítója a sátánimádat legnagyobb ünnepének tekintette a halloween-éjszakát, amely számos erőszakos okkult cselekménynek ad teret. Az egyház nyíltan elítéli az ilyen gyakorlatot, melyet a keresztény hivatással és az egyház tanításával ellentétesnek tart – olvasható az üzenetben.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mondjuk ez a "megrontja az ifjúságot"-duma elég modoros, de ettől még igazuk van.

A Halloweent én se kedvelem, még így megszelidítve, eredeti formájából kiforgatva sem. Mint ahogy a többi, divatból, vagy anyagi érdekből meghonosítani kívánt ünnepet, szokást. (Valentin-nap pl.)
De ágyúval lőni verébre... kontraproduktív.

Hát, nyilván tökkelütött, akinek a kereszténysége ilyesfajta morgásokban merül ki, de elmondani egyszer el lehet, nem? Hátha valakit ez tart vissza valami idióta bulitól.

Azért nem tervezek magasra tartott feszülettel odarohanni a haloween-partizók közé. Pedig lehet, hogy sikerem volna...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés