A Csak a szél vezeti fel a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált

2012. november 6. 14:43
Fliegauf Bence Ezüst Medve-díjas alkotása mellett a 12. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál nulladik napján, november 15-én az Oscar-díjas Szabó István Az ajtó című filmjét is bemutatják majd.

Fliegauf Bence Csak a szél című filmjének vetítése vezeti fel november 15-én a hivatalosan egy nappal később kezdődő 12. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált – jelentette be a hét végén a dél-kaliforniai nagyvárosban Bunyik Béla, a Bunyik Entertainment elnöke és Kálmán László Los Angeles-i főkonzul.

A november 22-ig tartó fesztivált több hírverő, felvezető esemény is megelőzi. A Hollywoodban akkreditált külföldi újságírók szervezete, a Golden Globe-ról szavazó Hollywood Foreign Press tagjai számára november 7-én mutatják be a Csak a szélt. November 14-én a főkonzulátuson nemzetközi sajtótájékoztatót tartanak, majd este a főkonzuli rezidencia Bel Air Crest-i Klubházában Bunyik Béla fesztiváligazgató és Kálmán László főkonzul fogadást ad a filmszakma képviselőinek. Itt Gazdag Gyula író-rendező több nemzetközi elismerés után életműdíjat vehet át a szervezőktől. 

November 15-ére, a fesztivál nulladik napjára két hollywoodi magyar premiert is kitűztek. Az idei Oscar- és Golden Globe-díjra is nevezett, Ezüst Medve-díjas Csak a szél című filmet vetítik a rendező jelenlétében, majd az Oscar-díjas Szabó István Az ajtó című filmjét láthatja a közönség.

A Laemmle NOHO7 filmszínházban megrendezendő fesztivál választékában 12 játékfilm, valamint dokumentum- és rövidfilmek szerepelnek. A filmfesztivált a korábbi évek gyakorlata szerint a Bunyik Entertainment rendezi. A rendezvény fővédnöke a Los Angeles-i magyar főkonzulátus és fontos együttműködő partnere a Magyar Filmunió. A fesztivál részletes programja a www.hufestival.com címen érhető el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés