Szabó István filmjével nyílik meg a TIFF

2012. november 20. 10:28
Az ajtó című filmmel nyílik meg a 13. Tbiliszi Nemzetközi Filmfesztivál. Szabó István a fesztivál vendégeként érkezik a grúz főváros filmmustrájára, ahol két mesterkurzust is tart.

Szabó István Az ajtó című alkotásával nyílik meg december 3-án a 13. Tbiliszi Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF). Az Oscar-díjas filmrendező a fesztivál vendégeként érkezik a grúz főváros filmmustrájára, ahol két mesterkurzust is tart. Az egyik workshop a közeli felvételek jelentőségével, a másik a rendezőben a forgatás alatt felmerülő kérdésekkel foglalkozik – ismertette a TIFF honlapja.

Az egyhetes tbiliszi filmfesztivál nemzetközi versenyprogramjában idén tíz alkotást – köztük osztrák, svéd, olasz, lengyel filmet és több koprodukciót – vetítenek. A mezőnyben európai filmrendezők első, illetve második munkái szerepelnek, mivel a szervezők fontosnak tartják, hogy bemutassák az európai film új arcait, a filmművészet jövőjét formáló rendezőket.

A nemzetközi zsűrit az iráni filmművészet kiemelkedő alkotója, Mohszen Makhmalbaf, a Kandahar, valamint a Kenyér és virág című filmek számos fesztiváldíjjal kitüntetett rendezője vezeti. A TIFF díjkiosztó ceremóniáját, amelyen a legjobb filmet Arany Prométheusz, a legjobb rendezőt Ezüst Prométheusz díjjal jutalmazzák, december 8-án tartják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés