Ajándék Terminál: magyar tervezők a Design Terminálban

2012. december 7. 15:15
Mintegy száz magyar tervező háromezer egyedi dizájntárgyával várja az érdeklődőket vasárnaptól a Design Terminál karácsonyi kiállítása és vására, az Ajándék Terminál, amelyhez december 12-én jótékonysági árverés is kapcsolódik.

„A kiállítással olyan helyet szerettünk volna létrehozni, amely nyugodt környezetet nyújt a betérőknek a nagy karácsonyi rohanásban” – mondta a Design Terminál kommunikációs vezetője a rendezvénysorozat pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. Teszári Nóra hozzátette: másik céljuk a hazai kreatív ipar előmozdítása, termékeinek minél szélesebb körű megismertetése.

Az immár második alkalommal megrendezett Ajándék Terminál sajátossága, hogy az alkotók termékei közvetlenül jutnak el a fogyasztóhoz, a Design Terminál térítésmentesen biztosítja a helyet. Teszári Nóra elmondása szerint az Ajándék Terminál látogatói meggyőződhetnek arról, hogy a magyar dizájntermékek nem csak egy szűk réteg számára elérhetők és megfizethetők. Ezek a tárgyak ráadásul kézbe vehetők, felpróbálhatók, hiszen ez egy vásár is – fűzte hozzá.

A kiállításon képviselteti magát többek között Abodi Dóra, Konsánszky Dóra, Losonczi Áron, Vágó Réka, az Artista, The Béta Version, a Folqa, a Hannabi, az IVANKA, az INER, a Je Suis Belle, a Lokalwear, a Medence Csoport, a MIMM, a Nubu vagy a Pos1t1on; az apró ékszerektől kezdve az egyedi tervezésű játékokon és cipőkön, ruhákon át a bútorokig rendkívül sokféle termékkel A tervezők egy-egy tárgyat a december 12-i jótékonysági árverésre ajánlanak fel, amelyet Winkler Nóra vezet. A Design Terminál az aukció teljes bevételét az Őrzők Alapítványnak, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványának juttatja el.

Másnap este a DEMO NODE audiovizuális műhely fénykísérleteiben gyönyörködhetnek a látogatók, majd december 14-én a Design Terminál Gombold újra!-napot tart, amelynek keretében – az idei ruhatervezési pályázaton döntőbe jutott alkotók kollekcióit is segítségül hívva – öltözködési, smink- és frizura-tanácsadást vehetnek igénybe, akik legalább 8000 forint értékben vásároltak a kiállított tárgyakból.

Az Ajándék Terminál december 23-ig várja a látogatókat az Erzsébet téri Design Terminál épületében.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés