Ahol az ördög lakozik

2012. december 7. 13:05

Ifj. Chikán Attila
Chikansplanet
Nagy fontos szempont, hogy a legfelső döntéshozói közül kijelölt vezető legyen felelős a fenntarthatósági teljesítményért.

„Fenntarthatóság, fenntarthatóság, fenntarthatóság. A fogalom divatos, pozitív felhangoktól zsúfolt, úgyhogy egyaránt hangoztatja az is, aki komolyan gondolja, illetve aki csak saját magát szeretné pozitív színben feltüntetni, de amúgy őszintén egyáltalán nem mozgatja meg a probléma. Az azonban már egészen más kérdés, hogy pontosan mit is értünk alatta, ha aprópénzre kell váltani, vagyis ha a hangzatos szólamok után a részletek is előkerülnek. A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) éppen erre próbált választ keresni, amikor kézzelfogható ajánlásokat dolgozott ki fenntartható vállalati működés elősegítése érdekében.(...)

 

A »komplexitás« sokszor szintén kissé homályos és túl általános fogalom, különös tekintettel arra, hogy boldog-boldogtalan szereti használni, ha van rá oka, ha nincs. A problémát kicsit szétbontva így is fogalmazhatunk: a fenntarthatóság elősegítése egyszerre követeli meg a hosszú távú gondolkodást, a környezeti és társadalmi szempontok egyformán fajsúlyos figyelembe vételét, illetve a végrehajtáshoz szükséges erőforrásokat. És ezen felül még sok minden mást is.

Nagy fontos szempont például, hogy a legfelső döntéshozói közül kijelölt vezető legyen felelős a fenntarthatósági teljesítményért, illetve hogy a cég vezetői minden szinten egyénileg is legyenek felelősek e teljesítményért.”

 

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„Nagy fontos szempont például, hogy a legfelső döntéshozói közül kijelölt vezető legyen felelős a fenntarthatósági teljesítményért.”

Kérdés: mi legyen a szankció?
A körülmények hatalma a vágyaknak gyakran határt szabhat!

Ilyen esetben a fenntarthatósági teljesítményt, csak olyan személyek érhetnék el, akik „Mindenhatók”!

Ilyen esetben mindenki felelőssé lenne tehető, aki nem felel meg a mindenhatóság kritériumának!

A professzor úr érvelése nem gömbölyű!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés