Kompenzálná az MTVA elbocsátott munkatársait

2012. december 12. 20:29
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közölte, a Központi Üzemi Tanács (KÜT) elutasítása ellenére is kész megvalósítani a csoportos létszámleépítésben érintett munkavállalók segítésére tett enyhítő ajánlatait.
Az MTVA az eredeti tervekhez képest mintegy negyven fővel kevesebb dolgozó munkaviszonyát szünteti meg, a közös megegyezéssel távozók részére pedig plusz egyhavi távolléti díjat ítél meg.
 
Tudatták azt is: a munkaviszony megszűnésének időpontját rugalmasan kezelik, valamint tizennyolcmillió forint induló tőkével segélyalapot hoznak létre a csoportos létszámleépítés során érintett munkavállalók megsegítésére, amellyel elsősorban a családos, nagycsaládos munkavállalók helyzetén igyekszik segíteni.
 
A médiaszolgáltatás-támogató alap ezzel egyoldalúan is végrehajtja az elbocsátandó munkavállalók megsegítésére összeállított enyhítő intézkedéseit, annak ellenére, hogy a KÜT-tel folyó tárgyalások a csoportos létszámcsökkentésről december 10-én megállapodás nélkül értek véget.
 
Az MTVA azt is közölte, hogy a csoportos létszámleépítésre vonatkozóan betartotta a munka törvénykönyvének szabályait a kollektív szerződéssel valamint a KÜT-tel kapcsolatosan.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés