Magyarok karácsonya Ópusztaszeren

2012. december 12. 9:30
Idén is megrendezik a világ magyarságának közös, jelképes karácsonyi ünnepségét az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

A pénteki ünnepségre több egyházi és közéleti személyiséget, politikust, művészt várnak a szervezők, határainkon innen és túlról – tájékoztatta Kisházi Gábor, az intézmény kommunikációs munkatársa az MTI-t. Az előző években a Feszty-körképnek is helyet adó Rotundában felállított hatalmas karácsonyfa alá várták a magyarok karácsonyi jókívánságait, idén pedig Ópusztaszerről szeretnék megszólítani a világ magyarságát. Szimbolikusan köszöntik az egyszerűsített honosításról szóló törvény elfogadása után hivatalosan is magyar állampolgárokká lett honfitársainkat. Köszönetet mondanak az elszakított országrészeken élőknek, hogy a mai napig őrzik, ápolják és továbbadják anyanyelvüket, identitásukat, de megszólítják a szórványmagyarságot és azokat is, akik bármilyen oknál fogva hazánk elhagyására kényszerültek – közölte a szervező.

A rendezvény díszvendége Tőkés László lelkész, az erdélyi magyarság európai parlamenti képviselője és Latorcai János, az országgyűlés alelnöke. A köszöntőbeszédeken, üzeneteken túl karácsonyi versek, dalok segítenek ráhangolódni Krisztus születésnapjára. Az ünnepi műsorban közreműködik többek között St. Martin előadóművész, zeneszerző is, aki Böjte Csabával összefogva segíti az otthon és család nélkül nevelkedő gyermekeket, valamint Csurka László Jászai Mari-díjas színművész, rendező, a Nemzeti Színház örökös tagja. Az ünnepi esemény szeretetvendégséggel zárul: kalácsot, forró mentateát és forralt bort kínálnak a vendégeknek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés