Humorfesztivál a Tháliában

2013. február 4. 15:24
Vasárnap kezdődött a Thália Humorfesztivál: öt napon át minden színpad a humoros színpadi műveké, komédiáké, stand-up comedyké a budapesti Thália Színházban, ahol a rendezvény keretében összesen 13 produkciót láthat a közönség.

Lantos Anikó fesztiváligazgató az MTI-nek elmondta: a Bödőcs Tibor stand-up estjével vasárnap elindult, első alkalommal megrendezett Thália Humorfesztivál előadásait Kárpáti Péter író-dramaturg és Oláh András rádiós műsorvezető válogatta az ország színházait járva. Az általuk ajánlott produkciók létrehozóinak a Thália Színház felajánlotta a fesztiválszereplést, a Humorfesztivál versenyprogramja azokból a produkciókból alakult, amelyek el tudták fogadni a meghívást. A fesztivál produkcióit Schell Judit színész, Kulcsár Viktória, a FÜGE Produkció elnöke, Bagdy Emőke szakpszichológus, Márton István rendező és Fehér Béla író díjazza. A díjátadót – amelyen várhatóan öt díjat adnak át, a különböző műfajokat külön értékelve – február 8-án, pénteken délelőtt tartják.

Tájékoztatása szerint a programban 4 nagyszínpadi, 4 stúdió-, 4 stand-up és egy kabaréprodukció szerepel. A rendezvény programjaihoz szakmai beszélgetések is kapcsolódnak a válogatók, a zsűri tagjai, meghívott dramaturg, képzőművész, kritikus részvételével. Az előadásokat követő esti beszélgetéseket a Mikroszínpad melletti egykori Rátkai Klubban tartják. A nagyszínpadi produkciók között van a szombathelyi Weöres Sándor Színház Szentivánéji álom című előadása Mohácsi János rendezésében, a Szegedi Nemzeti Színházból a Balikó Tamás rendezte Hétköznapi őrületek és a Miskolci Nemzeti Színház Dandin Györgye, Rusznyák Gábor rendezésében. A Thália Színház házigazdaként az Esküvőtől válóperig című produkcióval képviselteti magát a fesztiválon, az előadás a rendezvény záróelőadásaként, versenyen kívül látható.

A stúdióban a Katona József Színházból A Gondnokság című előadást, a Sanyi és Aranka Színház Roadmovie-ját, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Az özvegy Karnyóné és a két szeleburdiak című előadását, valamint Borgula a Gólem Színház Lefitymálva című produkcióját láthatják az érdeklődők. A Mikroszínpadon a stand-up műfajának kedvelői Márton András Újvilág rapszódiáját, Bödőcs Tibor Az élet értelme és kertészeti tippek című produkcióját, Kovács András Péter Evolúció, valamint Hadházi László Méd in Hungeráj című stand-up estjét láthatják, A szomszédnéni odaát van című kabaré-előadás mellett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés