Gárdonyi-bált tartanak Egerben

2013. február 7. 17:39
Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója alkalmából bál lesz Egerben február 16-án – jelentette be a város alpolgármestere csütörtökön Egerben.

Rázsi Botond (Fidesz) elmondta, hogy a Gárdonyi-bált a Gárdonyi Géza Emlékbizottság, a Dobó István Vármúzeum és Eger önkormányzata szervezi. A bál lesz a színes kulturális programokkal tűzdelt, Egerben, Gárdonyban és a fővárosi Petőfi Irodalmi Múzeumban zajló Gárdonyi-emlékév nyitánya. A rendezvényen vendégül látják Gárdonyi Géza dédunokáját, Keller Pétert és a kultúráért felelős államtitkárt, L. Simon Lászlót.

Király Júlia irodalomtörténész, muzeológus arról beszélt, hogy a rendezvényen megidézik Gárdonyi korának, a múlt század elejének hangulatát. A báltermet korabeli bútorokkal, a többi között Gárdonyi Géza tárgyaival rendezik be, a zenekar pedig a múlt század elejéről származó dallamokat fog játszani. A szervezők a rendezvénnyel hagyományt szeretnének teremteni. Ahogy a kutató fogalmazott: céljuk, hogy a Gárdonyi-bál olyan rangot vívjon ki Kelet-Magyarországon, mint a balatonfüredi Anna-bál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában