Megkezdődött a Holdújév Fesztivál a Millenárison

2013. február 11. 10:07
Vasárnap elstartolt a Holdújév Fesztivál a Millenárison, ahol távol-keleti és magyar művészek, artisták, zenészek és sportolók együtt köszöntik a kígyó évét, és mutatják be Kína színes kultúráját az érdeklődőknek.

A Holdújév Fesztivál szervezői minden korosztály számára színes programokkal készülnek: a zenei sokszínűség jegyében a nagyszínpadon fellépnek Ágoston Béla zenei formációi, az előadóteremben pedig sinológusok és Távol-Kelet-szakértők váltják egymást, akiktől magyar és kínai kultuszokról, hagyományos gyógyászatról, ázsiai kajakos kalandokról is hallhatnak az érdeklődők. Csang Vej mester a kalligráfia művészetének világába vezeti be a látogatókat, a gyerekek meséket, mondókákat tanulhatnak, szakértők bemutatják a kínai teakultúrát és a Távol-Kelet különleges ízvilágát is - közölték a szervezők.

A programban szerepelnek fotó- és népművészeti kiállítások, interaktív kulturális programok és a tradicionális kínai orvoslás bemutatása is. A vállalkozó kedvűek összemérhetik tudásukat Pocsai Rita kétszeres és Mérő Csaba tízszeres magyar góbajnokokkal, a pingpongasztaloknál pedig Vej Csin-csiu mester, valamint Varga Zoltán Európa-bajnok asztaliteniszező várja a kihívókat. Bemutatkoznak a kínai kultúrával és nyelvoktatással foglalkozó szervezetek és oktatási intézmények, és könyvbemutatókkal is készülnek a szervezők. A fesztivál csúcspontjaként különleges színpadi produkcióval lép fel a helyszínen a Kuang Hszi Akrobatikus Társulat. A részletes program itt olvasható.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés