Index: Elítélték az Árpa Attilát lef.szfejező újságírókat

2013. február 16. 20:17
A Budai Központi Kerületi Bíróságon nemrég befejeződött büntetőperben jogerősen elítélték a Bors egy újságíróját és szerkesztőjét. A pert Árpa Attila, színész-producer indította, becsületsértés miatt.

A Die Hard 5 budapesti forgatása alatt, annak kapcsán 2013. május 18-án jelent meg az a cikk a Bors oldalán, amelyet Árpa Attila kifogásolt. Az oldal azt állította, hogy a színész-producer „tolakodik az ebédnél, és Bruce Willisnek képzeli magát, nem vegyül a többi statisztával”. A cikk a „Kollégái szerint Ápra Attila egy f.szfej” címet viselte. Az írást Nr. 1 feliratú kitűzőt viselő, gépfegyveres Árpa Attila-karikatúrával egészítették ki. A sértett magánvádas büntetőpert és személyiségi jogi pert is indított.

Előbbi perben pénteken született jogerős ítélet. Eszerint – mivel a két vádlott a tárgyaláson elismerte a bűnösségét, és vállalták a jogkövetkezményeket – az újságírót és a szerkesztőt próbára bocsátják. A személyiségi jogi perben követelt kártérítés összege nem publikus, az viszont igen, hogy emellett szeretnék eltiltatni az alpereseket a további jogsértéstől.

A bírósággal ellentétben a TASZ úgy látja: Árpa Attila közszereplő, így többet kellene tűrnie, az újságíróknak pedig nem kellett volna elfogadniuk az ítéletet.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elismerték bűnösségüket!!!!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában