Médiatanács: A halasztás nem akadályozza a Klubrádió működését

2013. február 18. 18:23
Nem akadályozza a Klubrádió zavartalan működését az, hogy a bíróság elhalasztotta az ítélethirdetést a 95,3 MHz-es frekvencia pályázatát lezáró határozattal kapcsolatban – közölte médiatanács.

A hatóság a közleményében felhívta a figyelmet arra: az új médiatörvény lehetővé teszi, hogy azok a rádiók, amelyeknek végleg lejárt a sugárzási joga, tovább működhessenek mindaddig, amíg az általuk használt frekvenciára kiírt pályázat jogállami keretek között le nem zárul. Ezt a lehetőséget alkalmazva a médiatanács már több mint egy tucat alkalommal hosszabbította meg a Klubrádió frekvenciaengedélyét – fogalmaz a közlemény, hozzáfűzve: a testület a hallgatók és a médiapiac érdekeinek figyelembe vételével továbbra is garantálja a frekvenciát használó rádió számára a műsorsugárzáshoz szükséges feltételeket.

„A médiatanács – mint minden ügyben, a Budapest 95,3 MHz ügyében is – a mindenki számára egyértelmű helyzetet teremtő jogállami megoldásban érdekelt” – olvasható a közleményében. A tanács ennek során partnerként tekint minden jogállami szereplőre, köztük a Klubrádióra is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában