Nemzetközi színházi mustrát rendez a Színházi Kritikusok Céhe

2013. február 22. 17:45

A március eleji rendezvényen a legjobb budapesti színházi műhelyek mutatkoznak be 8 nap alatt 20 előadással.

2013. február 22. 17:45

Első alkalommal rendez nemzetközi színházi mustrát a Színházi Kritikusok Céhe március elején, az eseményre a világ 30 országából 120 szakembert várnak – tájékoztatta a szervezet az MTI-t csütörtökön. „A március elején megrendezésre kerülő Hungarian Showcase 2013 az első olyan nemzetközi színházi szemle Budapesten, mely a legjelentősebb kőszínházak és független színházak bemutatását tűzte ki célul” – olvasható az összegzésben.

A rendezvényen a legjobb budapesti színházi műhelyek mutatkoznak be 8 nap alatt 20 előadással. Az előadásokat angol felirattal vagy tolmácsolással tekinthetik meg az érdeklődők. Bemutatkozik a Nemzeti Színház, a Katona József Színház és az Örkény Színház. A függetleneket Pintér Béla és Társulata, Bodó Viktor, Mundruczó Kornél, a HOPPart és más társulatok darabjai képviselik. Showcase PLUS néven szakmai találkozókat, tematikus beszélgetéseket is szerveznek.

Hogy mennyire hiánypótló ez a rendezvény, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a Showcase-re bejelentkezett külföldiek meglepően magas száma. Ez a magyar színház sikere” – idézi a közlemény Tompa Andreát, aki részt vett a darabok válogatásában. A közlés szerint Amerikából 22 vendég érkezik, a NEXTSTEP fesztiválhálózaton keresztül szintén 22 vendég. A szemlére fesztiváligazgatók, kurátorok, kulturális újságírók, kritikusok regisztráltak. A Showcase Budapest Főváros Önkormányzata, az amerikai partner és kulturális intézetek támogatásával, valamint civil önkéntes munkával valósul meg.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik