Péntektől kocsonyafesztivál Miskolcon

2013. február 22. 17:25
Tucatnyi kocsonyaféleséget, a Kárpát-medence különböző tájegységeinek számos étel- és italkülönlegességét kóstolhatják meg a látogatók Miskolcon a pénteken kezdődő háromnapos kocsonyafesztiválon.

Az idei miskolci kocsonyafesztivál külföldi díszvendége Kassa, Európa idei kulturális fővárosa és Szlovákia. Magyarországról Szomolya, Monok, Mezőkövesd és Gönc vonultatja föl kulturális és gasztronómiai értékeit. Emellett Kolontár, a vörösiszap-katasztrófa áldozatává vált település újjászületését bemutató fotókiállítást is láthatnak a Miskolcra látogatók.

Az eseményhez a Magyar Posta is kapcsolódik, a nulladik napon, február 21-én mutatják be a Kassa – Európa Kulturális Fővárosa bélyegblokkot. Ugyanezen a napon és ugyancsak a miskolci Herman Ottó Múzeum Papszer utcai épületében Kossuth Lajos születésének 210. évfordulója alkalmából nyílik tárlat. A miskolci Holdam Egyesület két otthonosan berendezett családi helyszínen színes programokkal várják a látogatókat. A MÁV Nosztalgia Kft.-je „Kocsonya Expressz” elnevezéssel február 23-án nosztalgiavonatot indít Miskolcra Budapestről, a Nyugati pályaudvarról.

Magyarország egyik legismertebb, turisztikai nívódíjjal is kitüntetett fesztiválja mára kinőtte Miskolc sétálóutcáját, így most „belakja az egész belvárost”. Az ország egyik legismertebb téli fesztiválját évente több mint kétszázezren keresik fel, a szervezők most is legalább ennyi látogatóra számítanak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés