Benne van a politika is

2013. február 23. 13:53

Szikora Róbert
Recorder
Ezen az új lemezen pontosan az szerepel, ahogyan most látom a világot, és mindebben benne van a politika is. Interjú.

„Bár a krónikák szerint 1982 decemberében már megalakult az R-GO és a Pulzus szilveszteri adásában bemutatkozott, de az első koncertre és kislemezre 1983 elején került sor, így a zenekar idén ünnepli harmincadik születésnapját. Mit vártok ettől az évfordulótól?

Azt gondolom, hogy nem nekünk kell várni bármit is, hanem nekünk adni kell a rajongóinknak. A többes szám az én vagyok igazából. Szeretnék adni egy nagykoncertet, ha összejön az a pénz, amivel ezt meg lehet oldani. Nyárra szervezzük ezt a nagykoncertet, egy olyan különleges helyre, ahol elfér harminc-negyvenezer ember, de ez a helyszín nem egy hagyományos koncerthelyszín, még nem akarom elárulni, majd ha összejön. Úgy állítanám össze a programot, hogy félig a mostani zenekar játszana és egy dramaturgiai pillanatban előugranának a régiek. Óvatosan kell ezzel bánni, mert a közönségnek ilyenkor egy illúziót kell visszaadni. Az nem baj, ha egy zenésznek már csak három szál haja van, meg kicsit elhízott, de egy gidánál ilyen már nem fér bele, oda az illúzió. És a zenészeknek jól is kell játszaniuk, mert ha nem úgy szólal meg a dal, akkor is oda az illúzió. Éppen ezért nem szeretnék olyan idegen dolgokat beemeli, mint például szimfonikusok, vagy hasonlók. Ennek egy igazi csikidam partinak kell lennie.

Lesz új lemez is?

Igen, gyakorlatilag már készen is van, csak simogatjuk, hogy megfelelő legyen a végeredmény. Ezt az R-GO mostani felállásával rögzítettem. 2007-ben volt a régi tagokkal egy lemez, A nap szerelmesei és senki nem veregette meg a vállam, hogy de jó, hogy a Holló Józsi zongorázik. Ez a zenekar, amelyik most viszi az R-GO nevet már három éve együtt van és nagyon jó, alázatos zenészekből áll. Az ő szellemük is benne van. Zenét és szöveget mindig egyedül írok, ha úgy tetszik meghangszerelve vittem a lemezt a stúdióba, de ott már a zenekar tagjaival vettük fel, benne van az ő pontos játékuk, a lelkük. Amúgy a hangszerelés a popzenében mindig kicsit túlzó fogalomnak tűnik, itt majdnem minden adódik egymásból. Hangszerelés Beethovennél volt. Aztán olyan ma már nincs, mint ami az Amulett című lemeznél (az 1984-es második R-GO album – a szerk.) volt, hogy volt rá egy évünk és hat hónapig gyakoroltunk hozzá Budakalászon, miközben egy dal akár ötször is irányt változtatott. Az új albumnak az lesz a címe, hogy A láthatatlan légió. Sokat nem politizáltam az R-GO lemezeken, de azért a második albumtól mindig megjelent valamennyire ez a tematika is, és ezen az új lemezen pontosan az szerepel, ahogyan most látom a világot, és mindebben benne van a politika is. Persze szerepelnek dalok a dzsungelről is, de a dzsungelnek is van egy alsóbb értelmezhetősége.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt Bródy-nak is tanácsolod????
Mert akkor lenne fair.
egyébként meg senkinek semmi köze hozzá. Úgy Szikorának, Bródynak is, meg másoknak is magánügye, hogy politizál-e.
Mint ahogy neked is.

Azt hiszem, neked nagyon megártott a kádár rendszer.
Ott azt sulykolták az emberek fejébe, hogy csak ne politizáljatok.
Akár hol a világban a népszerű művészek bizony nem titkolják el politikai véleményüket. Miért legyen Magyarországon másképpen????
Nekem van barátom a politikailag nem az én oldalamon, és van kedvencem a politikailag nem az én oldalamon lévő művészek között.
Tudod, hogy kell nézni a politikai elenfeleket??
Hogy mindegyik jóhiszemű, tehát a szavazók javát akarják. Csak másféle értékekkel és másféle úton.
Ha ezt elfogadod akkor nem kell útálni Egérkét, Szikorát, Bródyt, Dopement..stb sok mást.

Sajnálom, hogy neked az a politika ha egy választáson egy jelölt van.
Volt más is. Részese voltam egy nagyon enyhe politikai vitának. Nem mondhatnám annak mert nagyo enyhe volt. Nem volt abban semmi rendszer szidás hanem csak egy pici kritika.
Nos ez a cimborám egy évet ült ezért.
Így hatotta át azt a rendszert a politika.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában