Cipő és sár

2013. február 25. 19:46

Bereczki-Csák Helga
Cívishír
Gyucsány kicsit olyan, mint Vili bácsi a Barátok köztben: megszoktuk, sokat nem tesz hozzá a sztorihoz, voltaképpen az is mindegy lenne, ha nem lenne.

„Gyurcsány Ferenc például kiposztolta Gyurcsány Ferencre, hogy a múlt héten az énekessel még együtt kávéztak. Ettől már csak az lett volna szenzációsabb, ha kiderül, Bódi László – Isten óvja és hozza vissza közénk! – még büdöset is kakál. Az ilyen álgesztusok alakalmával elkezd kopácsolni az ember fejében a kérdés (függetlenül Gyurcsány Ferenc szellemi képességeitől, empatikus hajlamától és Cipő politikai meggyőződésétől), hogy ez mi az úristen? Kávéhirdetés? DK-kampányelem? Gyurcsány Ferenc-performansz? Netán annak a patetikus celofánba kötött alátámasztása, hogy az egykori miniszterelnöknek vannak élő, két lábon járó, azaz valóságos barátai? Tételezzük fel a legjobbat: az őszinte aggodalom vitte a politikust a Facebook elé. Akkor miért nem volt elég annyit írni, hogy jobbulást?

Ahogy az utóbbi időben egyre markánsabban szarrágóvá váló hvg.hu is megtehette volna, hogy nem kreál főhírt Cipő múlt héten még Gyurcsánnyal kávézott címmel ebből a bejegyzésből. Mintha legalábbis Obamával kortyolt volna egy feketét… De akárkivel is, miért fontos ez...?

Még két mondat a gyurcsányi attitűdről. Aki ismeri a realizmus irodalmát, tudja, milyen a teljességgel felesleges ember típusa. Gépies életéből, megszokásaiból, rögeszméiből, a féltve őrzött ingerszegénységből képtelen kizökkenni. Igazából akkor se tudna kitűnni a szürkeségből, ha vonat alá feküdne. Kicsit olyan, mint Vili bácsi a Barátok köztben: megszoktuk, sokat nem tesz hozzá a sztorihoz, voltaképpen az is mindegy lenne, ha nem lenne. Gyurcsány Ferenc is ilyen. Éppen a kisstílű megnyilvánulásoknak és posztoknak köszönhetően, amiben más nyomorát lovagolja meg, hogy igazolja saját létjogát.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Éppen a kisstílű megnyilvánulásoknak és posztoknak köszönhetően, amiben más nyomorát lovagolja meg, hogy igazolja saját létjogát."

És arról mi a véleménye amikor Orbán képeket töltött fel facebookra az egyiptomi buszbaleset áldozatainak koporsóiról? Gyurcsány legalább ismerte a republic énekesét.

A mai baloldal olyan, mintha minden politikusa Gyurcsány köpönyegéből bújt volna ki. (Bocs Gogol/Dosztojevszkij).

HVG.hu-ról volt szó, nem a FIDESZ-ről. Baynau, de főleg Fletó gyakorlatilag nem mérhető, de mindkettő kormányzott már, nem zsákbamacskát árulnak.

viccnek kicsit erős..

Fletó az ismert körülmények közt puccsal lett ME,majd nem csinált semmit, de semmit és vhogy, d választásokon nyert. Cipő meg kómában, kéretik most békén hagyni!

nem nyert, hanem puccsolt. Megyót. megvan a story.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában