Néha imádkozom a Videotonért

2013. február 28. 13:36
Kizárom, hogy afrikai pápa legyen, ők még nem készültek fel arra, hogy a fehér emberek problémáival foglalkozni tudjanak. Interjú.

A Videoton labdarúgói a máltai keresztet is viselik a mezükön. Mit vár tőlük?

Kicsit szomorú vagyok, hogy lejjebb szorultunk, de reménykedem. Az az érzésem, majdnem lehetetlen a bajnoki cím megnyerése, de ha dobogóra kerülünk, örülök és nyugodt leszek majd. Van egy nagyon szép fénykép: sok-sok kisgyerek, kis focista látszik rajta máltai emblémás trikóban. Ezt a fotót elvittem Rómába, ez díszíti a máltai nagymester szobájának a falát, és ott látható a minap lemondott pápa szobájának a falán is. Ez a kép köti össze Székesfehérvár városát Rómával. És azt hiszem, mindannyiunkat. Őszintén megmondom, néha még imádkozom is a Videotonért.

Rövidesen megválasztják az új Szentatyát. Ki lesz az?

Szerintem olasz pápa lesz, mert az olaszok nem akarnak sem lengyel, sem német pápát. Az afrikaiakat is emlegetik, de ezt kizárom, ők még nem készültek fel arra, hogy a fehér emberek problémáival foglalkozni tudjanak. Az idő erre még nem érett meg. Ráadásul ha afrikai lenne a pápa, Afrika nem jutna elég adományhoz.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem vagy te véletlenül egy anarchoszindikalista közösség tagja? Ha jól sejtem, belügyekben 50%-os többséggel, külügyekben kétharmados többséggel határoztok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés